Home Nieuws Huub Stevens ergert zich aan trage spel PSV

Huub Stevens ergert zich aan trage spel PSV

15
6

Het trage geschuif in de defensie van Isimat naar Moreno en weer terug, is menig supporter een doorn in het oog maar ook Huub Stevens ergert zich aan het saaie trage spel van achteruit.

Isimat is best een betrouwbare verdediger, immers de PSV defensie is er met het vertrek van Jeffrey Bruma wel degelijk op vooruit gegaan maar de Fransman is met name een voetballer die kiest voor de zekere pass en die is nu eenmaal in zijn geval veelal een pass naar links of naar rechts. Het kan Huub Stevens niet bekoren, die overigens weer wel te spreken is over Schwaab. Een ex pupil van Stevens onder diens bewind in Stuttgart maar feitelijk ook niet meer dan een zijwaartse passer. Schwaab speelde tegen Rostov echter meer dan een degelijke partij.
“Het spel en dan vooral de opbouw moet sneller. Dat roep ik al weken. Het gaat te langzaam, waardoor iedere tegenstander zich goed kan organiseren. Er moet eerder worden gekozen voor een bal verticaal. Tussen de linies spelen, dan gaat het sneller.”

“Zoals het nu loopt, kun je Luuk de Jong niet kwalijk nemen dat hij niet goed functioneert”, vervolgt Stevens. “Omdat het spel te langzaam gaat, heeft hij steeds twee man in zijn nek. Middenvelders en aanvallers moeten weer met het gezicht naar het doel spelen, nu voetballen ze er te veel met de rug naartoe.”

 


Facebook Comments

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here