Home Nieuws Huub Stevens enthousiast: ‘PSV gaat een heel interessant profiel krijgen met Peter...

Huub Stevens enthousiast: ‘PSV gaat een heel interessant profiel krijgen met Peter Bosz’

2929
0

Op 3 juli staat Peter Bosz voor de groep om de eerste training te gaan leiden. De komst van Peter Bosz zorgt bij het gros van de achterban voor positieve geluiden.

De trainer uit Apeldoorn maakt veel positiviteit los bij de achterban van de club maar ook bij de verschillende PSV clubiconen en coryfeeen. Er zijn ook wel wat twijfels aangezien Peter Bosz nooit eerder een landstitel op zijn palmares heeft staan.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad laat Kees Ploegsma senior weten gematigd positief te zijn over de nieuwe trainer van de club. Ploegsma begrijpt de keuze van de club wel. ‘Peter Bosz weet dat en heeft zeker geen onaardige staat van dienst, maar een kampioenschap op het hoogste niveau pakken is hem nog niet gelukt. Dat zal hij nu bij PSV moeten bewijzen, want dat is hier altijd de norm’, wijst Ploegsma nogmaals naar het feit dat de landstitel nu dan echt veroverd moet gaan worden.

Ook Jan Poortvliet verwacht veel van Peter Bosz en denkt zelfs dat de nieuwe trainer voor een dusdanig nieuw elan kan zorgen dat sommige spelers er een enorme boost van gaan krijgen. Poortvliet sluit dan ook niet uit dat spelers als Jordan Teze en Armando Obispo de kansen krijgen te laten zien wat ze waard zijn, ondanks dat beide verdedigers door menigeen al finaal zijn afgeschreven.

Ook Huub Stevens is zeker te spreken over het aanstellen van Bosz bij PSV. “Peter Bosz is natuurlijk een ervaren man, inmiddels. En ik denk ook echt dat PSV een heel interessant profiel gaat krijgen met hem. Dat gaat de tongen wel los maken. Tegelijkertijd gaat het wel om de punten en daar moet je soms als trainer een modus in kunnen vinden. Je kunt attractief willen spelen, maar als de spelers het niet goed uitvoeren of als het leidt tot te veel puntenverlies moet je ook concessies kunnen doen. Ik denk dat Peter geroutineerd genoeg is om dat in te schatten”, aldus Huub Stevens.


Vorig artikelAad de Mos voert de druk voor Peter Bosz alvast op: ‘Als je de CL niet haalt dan is het seizoen over’
Volgend artikelVooralsnog geen contact tussen PSV en Wijnaldum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in