Home Nieuws Huub Stevens en Aad de Mos twijfelen over aanstellen van Nistelrooij als...

Huub Stevens en Aad de Mos twijfelen over aanstellen van Nistelrooij als trainer: ‘Niet meer geloofwaardig’

1276
0

De mogelijke aanstelling van Ruud van Nistelrooij als trainer van het eerste maakt vele tongen los onder de PSV aanhang en PSV coryfeeën.

Van Nistelrooij leek juist weer uit beeld te zijn bij de leiding van de club over zijn functie als hoofdtrainer bij PSV. De Geffenaar stelde onlangs vast dat hij het nog te vroeg vindt voor een rol als hoofdtrainer. Ervaringsdeskundigen Huub Stevens en Aad de Mos twijfelen over de mogelijke aanstelling van Ruud van Nistelrooij.

Aad de Mos wijst meteen geloofwaardigheid van Van Nistelrooij. “Als hij nu alsnog trainer van PSV 1 gaat worden, dan is hij niet meer geloofwaardig. Een maand geleden zei hij er nog niet klaar voor te zijn”, is de Mos stellig.

De beide analisten geven hoog op van de kwaliteiten van Ruud van Nistelrooij als toekomstig trainer maar stellen vast dat het simpelweg nog te vroeg is. “Als hij de keuze nog altijd heeft, moet hij het nu niet doen. Maar de vraag is of PSV kan en wil wachten. Het is een moeilijke situatie voor hem. Je zit bij de club van je hart maar dat kan heel snel veranderen. Ik zou nog even wachten. Ik vind Ruud van Nistelrooij een hele goede trainer. Maar hoeveel jaar zit hij nou daadwerkelijk in het trainersvak. Het opleiden van spelers is heel anders dan het omgaan met de druk van het presteren.”

De Mos en Stevens wijzen vooral naar het feit dat trainer zijn een ervaringsvak is en van Nistelrooij het moeten presteren niet moet onderschatten. De beide analisten waarschuwen dat duels in de Keukenkampioen Divisie een heel andere mindset vragen dan moeten presteren in de Champions League en de nationale competitie.


Vorig artikelPSV – Leicester City in uitverkocht Philips Stadion
Volgend artikelTransferspel rond Cody Gakpo is begonnen: Twee Europese topclubs melden zich bij zaakwaarnemer Gakpo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in