Home Nieuws Huub Stevens begrijpt van Nistelrooij niet inzake ‘bekerkeeper’ Drommel

Huub Stevens begrijpt van Nistelrooij niet inzake ‘bekerkeeper’ Drommel

3478
0

Joel Drommel zal dinsdagavond op Het Kasteel het doel van PSV verdedigen en daar vindt men in Nederland wel iets van, zo bleek maandagmiddag na het persmoment.

Huub Stevens krijgt van de Telegraaf de vraag voorgelegd wat hij van de keuze van Ruud van Nistelrooij om Drommel in de beker te laten keepen vindt. Stevens laat zijn licht schijnen op de situatie onder de lat bij PSV. “Ik heb het nooit gedaan. Voor mij was de nummer één doelman in de competitie ook de nummer één in de beker. Het bekertoernooi is toch de kortste weg naar succes. En uiteindelijk draait het daar in profvoetbal altijd om en moet alles daaraan ondergeschikt zijn”, zegt Stevens over het besluit van Ruud van Nistelrooij.

Stevens legt uit hoe hij persoonlijk naar de situatie kijkt. “Het lijkt erop, dat het bekertoernooi tegenwoordig veel wordt gebruikt om de tweede doelman tevreden te houden. „Is dat nodig?”, vraagt Stevens zich af. “Je tekent als prof een contract om een bijdrage te leveren aan de groep. Dat kan door te spelen, maar ook op een andere manier. Ik vind niet dat je een tweede keeper op deze manier tevreden moet houden. Het is profvoetbal en geen liefdadigheidswerk”, is Stevens van mening.

Toch brengt hij ook nuance aan in zijn mening maar tegelijkertijd sluit Stevens niet uit dat Drommel de druk wellicht niet aan zou kunnen. “Wat niet wegneemt, dat Drommel door heel goed te trainen het zelf kan hebben afgedwongen om te spelen. Van Nistelrooij en de keeperstrainer werken elke dag met die jongen en kunnen dat beter beoordelen dan ik. Misschien verdient hij het om beloond te worden, maar daar zit wel een risico aan. Als hij de druk niet aankan, is je kortste weg naar succes wel weg”, aldus Huub Stevens.


Vorig artikelBritse kwaliteitskrant The Times: Chelsea in overleg over bod op Noni Madueke
Volgend artikelWens Isimat komt uit met terugkeer naar Eredivisie, Cocu haalt Isimat naar Arnhem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in