Home Columns Huidige situatie PSV staat ver van topsportbeleving

Huidige situatie PSV staat ver van topsportbeleving

42
0

Een kinderhand is erg snel gevuld, is het eerste wat in je opkomt als je de reacties van Philip Cocu en Davy Pröpper na afloop van het matige optreden van PSV in Madrid hoort.

Enkel het tweede deel van de eerste helft bood enigszins perspectief voor enig resultaat maar meer aanknopingspunten waren er niet. Wie de wedstrijd niet gezien heeft, zou bij het aanhoren van de louter positieve Cocu gaan denken dat PSV een goed resultaat heeft behaald in Madrid.
Ook Mart van den Heuvel deed na afloop aan de zijlijn een duit in het bekende zakje door breeduit lachend Luciano Narsingh op te vangen terwijl er toch zojuist opnieuw niet gescoord werd, erg matig gepresteerd was en opnieuw een verlies te noteren viel.
In de ogen van Cocu zou Bart Ramselaar een prima wedstrijd gespeeld hebben maar de energieke middenvelder was nu juist in Madrid erg onzichtbaar, om over Gaston Pereiro maar te zwijgen. De aanvaller deed vrijwel niets goed en was verre van een aanspeelpunt.
Propper vond het nodig aan te halen dat hij vrij goed gespeeld had, terwijl er twee doelpunten ontstonden na balverlies van de middenvelder. Het doet terugdenken aan het befaamde interview met Maher na een nederlaag bij RKC. De Marokkaanse middenvelder vond dat hij zelf wel goed gespeeld had terwijl hij en zijn collega’s net kansloos van laagvlieger RKC hadden verloren. De van Vitesse overgekomen Propper speelt al weken onherkenbaar, beweegt als een halve ballerina over het veld en grossiert in balverlies.

De analyse van Cocu heeft in het geheel niets met topsportbeleving te maken. Een half uur plichtmatig de bal rond tikken omdat Atletico dit toeliet, om vervolgens te concluderen dat er aanknopingspunten zijn, heeft ook niets met topsport te maken en past niet bij het niveau wat PSV wenst na te streven. De doelpunten waren het gevolg van fikse fouten en laks optreden dus hoe aan te kijken tegen zogenaamde aanknopingspunten is een logische vraag.
Ook Zoet bagatelliseerde het optreden van PSV en haalde aan dat er positief gekeken moest worden naar de huidige situatie. Immers, er zijn ‘maar’ 6 punten achterstand op Feyenoord en wat de Europese overwintering betreft, gooide Zoet er nog maar eens een cliché van de bovenste plank uit. ‘We hebben alles in eigen hand’.
Een halve selectie is uit vorm, uitgeblust en vooral niet vooruit te branden, de beker is al vergeven, de spits scoort al weken op rij geen doelpunten maar de achterban krijgt voorgeschoteld dat er voldoende aanknopingspunten zijn na een matig tot slechte beurt in Madrid. De topsportbeleving is momenteel ver te zoeken bij PSV.


Vorig artikelGeheugenverlies Jetro Willems
Volgend artikelPSV vertrokken uit Madrid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in