Home Nieuws Hugo Borst is even geen fan van Cody Gakpo: ‘PSV is lek...

Hugo Borst is even geen fan van Cody Gakpo: ‘PSV is lek en labiel, reden voor een massaontslag’

5059
1

Columnist Hugo Borst wist zaterdagavond niet wat hij zag toen PSV aftrapte tegen FC Twente. De AD columnist was zo verbaasd over het spel van PSV dat hij nu flinke kritiek spuit.

De columnist en journalist is ook even geen fan meer van Cody Gakpo. ‘Er zijn mensen die beweren dat PSV met het behoud van hem en Sangaré het best uit de afgelopen transferperiode is gekomen. Laat me niet lachen. Wat speelde deze druiloor, en heel PSV met hem trouwens, schofterig slecht tegen FC Twente’, begint Borst.

‘Dat je een pot tegen Emmen of Fortuna Sittard onderschat is al erg onprofessioneel. Maar geen inzet en geen eerzucht tonen, geen zin en geen lef hebben tegen het beste elftal onder de klassieke top drie is reden voor een massaontslag. Waarom verneuk je na vier eredivisiewedstrijden je trainers en minacht je je trouwe Eindhovense publiek? De spelers van PSV denken na een midweekse 7-1 tegen Volendam echt dat ze wereldsterren zijn. Maar het is al vroeg duidelijk. PSV kan alleen maar van de kleintjes winnen – of sterven van de mazzel, zoals tegen AS Monaco, een tegenstander die PSV in Eindhoven voetballes gaf. Noteer maar: PSV wordt dus geen landskampioen. Al twijfel ik in een vlaag van mildheid of ik moet schrijven: zó wordt PSV geen kampioen’, stelt Borst vast.

Borst geldt als een fan van de speler Cody Gakpo maar nu duidelijk even niet. Gakpo moet het behoorlijk ontgelden bij Borst. ‘Een voetballertje dat serieus overweegt om met zo weinig bagage, Gakpo imponeert zelden in zogenaamde grote wedstrijden, naar de Premier League te gaan, daar denkt te kunnen slagen bij Manchester United, die heeft een verkeerd zelfbeeld en overschat zijn talent schromelijk.

Is PSV nu wel of niet goed uit de transferzomer gekomen? Borst heeft er zo zijn mening over. ‘Er zijn mensen die beweren dat PSV met het behoud van Gakpo en Sangaré het best uit de afgelopen transferperiode is gekomen. Laat me niet lachen. Pas als klasbakken van het kaliber Alex en Ivan Nielsen waren gekocht om bij PSV de boel centraal achterin dicht te spijkeren dán was van een succesvolle renovatie sprake geweest. PSV is lek, labiel en voetbalt tot nu labbekakkerig. Momenten van uitzondering, meestal tegen kleintjes, daargelaten. Met een minimum aan inspanningen redden ze het in Eindhoven niet. In Europa al helemaal niet’, aldus een kritische AD columnist.


Vorig artikelDe defensie als achilleshiel, van Nistelrooij blijft nuchter: ‘Het is duidelijk waar we naar op zoek zijn’
Volgend artikelFC Twente – PSV dreunt nog flink na, analisten kraken instellling PSV

1 REACTIE

  1. Ik vind als fan van PSV hier in Spanje dat Borst voor 100% gelijk heeft ze tonen veen enkelle vorm van inzet of wil om te winnen het zijn gewoon een stelletje lamlullen die het te duur betaald worden. En spelen als een stelletje dweilen zonder enig fanatisme als je dan Twente zag wat een verschil veel minder klasse in huis maar inzet en vechtlust heb jk de laatste weddtrijden bij PSV heel duidelijk gemist geef alleen Xai Simons een voldoende de rest allemaal minder dan een 5 Xavi is de enige net als Luuk de Jong die een ruime voldoende scoren Laat ze maar eens een straftraining krijgen net als bij Manchester United daar heeft het ook geholpen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in