Home Nieuws Houdt Luuk de Jong het nog vol? ‘De spitsen, waaronder De Jong,...

Houdt Luuk de Jong het nog vol? ‘De spitsen, waaronder De Jong, vallen in negatieve zin op’

18439
0

Hoe gaat het met Luuk de Jong? Het is erg rustig en stil rond de aanvoerder van PSV.

De Jong weet inmiddels tot een groep spelers te behoren die weinig tot niet aan speelminuten geraakt. Van Gaal heeft zijn systeem staan en opereert vanuit die situatie. Dat heeft tot gevolg dat er meerdere spelers waaronder Luuk de Jong nauwelijks minuten weet maken.

De winnende trainer heeft gelijk dus wat dat betreft lijkt Luuk de Jong nog even op zijn beurt te moeten wachten. Waarom Wout Weghorst al wel drie keer mocht invallen, weet alleen de bondscoach maar het zij zo. Of Luuk de Jong nog minuten gaat maken valt nog te bezien maar vermoedelijk bij een achterstand tegen bijvoorbeeld de Argentijnen. Valentijn Driessen ziet het geheel aan en concludeert over een aantal spelers, waaronder Luuk de Jong het volgende: “De spitsen, waaronder De Jong, vallen in negatieve zin op”, begint Driessen.

Hoe zit dat precies en waar doelt Valentijn Driessen op? Driessen merkt dat het verschil tussen basis- en wisselspelers bij het Nederlands elftal alleen maar groeit. De journalist vindt dit een logisch gevolg van het gebrek aan wedstrijdritme bij de reserves. “Het is altijd leuk om de reserves te zien en je ziet nu echt het verschil groeien tussen de reserves en de jongens die in de basis spelen”, zegt Valentijn Driessen in de Kick-off podcast van De Telegraaf. “Die reserves hebben toch moeite, op een enkeling na, om dat niveau vast te houden. En dat kan ik me ook best wel voorstellen als je bijna geen wedstrijden speelt. Dan moet je het niveau vast zien te houden.

“De spitsen vallen dan op, in negatieve zin”, gaat de journalist verder over onder meer Luuk de Jong. “Wout Weghorst, Luuk de Jong, maar vooral Vincent Janssen. Daar wordt je niet bepaald warm van. Van hen denk je ook niet dat zij zo dadelijk even het verschil gaan maken tegen Argentinië, als het noodzakelijk is”, besluit Driessen.


Vorig artikelRitsu Doan wilde zelf vertrekken bij PSV, Japanner zag reservebeurten niet langer zitten
Volgend artikelArnold Mühren geniet niet van Oranje en vraagt om meer PSV’ers: ‘Luuk de Jong en Simons erin’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in