Home Nieuws Houding FC Twente is voer voor kritiek: ‘Drommel is er de dupe...

Houding FC Twente is voer voor kritiek: ‘Drommel is er de dupe van en dat is niet chic’

680
0

PSV en FC Twente stevenen af op afronding van de veel besproken transfer van Joel Drommel naar Eindhoven.

De houding van Twente is daarbij veel analisten en journalisten in het verkeerde keelgat geschoten. De club uit Twente ging voor de zilvervloot maar zag de wens wat betreft de transfersom gehalveerd worden.


Joel Drommel is zowel het lijdend voorwerp als het onderwerp geworden in de veel besproken transfer. Drommel zou een deel van een afgesproken geldsom hebben laten vallen.

Analist Kenneth Perez vindt de handelswijze van Twente tenenkrommend. ‘Het is niet chic’, begint Perez.

‘De ouderwetse transfertruc van clubs is hier weer toegepast, zegt hij bij Voetbalpraat op ESPN. ‘Dat gaat altijd ten koste van een speler. Hij komt een contract overeen, verdient een bepaald salaris en krijgt in de toekomst ook nog eens 25 procent van een toekomstige transfersom. Maar dat krijg je natuurlijk never nooit.’

Perez analyseert de zaak verder: “Maar wat gebeurt er dan? Twente vraagt 25 procent te veel en dan wil PSV niet betalen, maar als Drommel zijn deel laat vallen kan het opeens wel rond komen. Daar is de speler de dupe van en dat vind ik niet chic. De speler denkt met het afsluiten van zo’n clausule wat te kunnen verdienen, maar dat komt zelden of nooit tot uitkering.”