Home Nieuws Houding ‘club vertegenwoordiger’ zeer professioneel 

Houding ‘club vertegenwoordiger’ zeer professioneel 

11
0

Stijn Schaars dreigt bij PSV buiten de boot te vallen nu de middenvelder weer hersteld is van zijn forse knie blessure. Op de houding van de echte prof Schaars is daarentegen niets aan te merken.

Cocu geeft aan dat Schaars zijn rol nadat hij te horen kreeg niet bij de selectie te zitten, ‘zeer professioneel oppakt’. “De dagen erop traint hij desondanks uitstekend. Natuurlijk is het logisch dat hij als sportman teleurgesteld is, maar ik heb veel waardering voor de manier waarop hij daarmee omgaat”, zegt Cocu.
Stijn Schaars geldt voor de directie en staf van PSV als modelprof. Zowel zijn voetballende kwaliteiten als proffesionele houding en mentaliteit deden PSV 2 seizoenen terug besluiten Schaars van Lissabon naar Eindhoven te halen.
De gelouterde prof is geen standaard type voetballer die een loopje neemt met de roem en aandacht die hem ten deelt valt, maar eerder geldt als een stabiele factor van rust in een selectie waar al snel de cultuur van ‘scheve petjes’ als normaal wordt gezien.
Zo was het Stijn Schaars die als enige niet besloot om na een nederlaag tegen NAC in Breda, te pers te boycotten. De jongere garde van het op dat moment labiele en onevenwichtige PSV, had geen zin om de media te woord staan maar Schaars zag daar de noodzaak niet van in. Schaars voelde zich verantwoordelijk om de media en dus de achterban, te woord te staan.
Schaars geldt dan ook als de ideale club vertegenwoordiger, zowel intern als extern naar sponsoren en media. Niet voor niets heeft PSV Luuk de Jong gekozen als nieuwe aanvoerder en uitgangbord; een zelfde type en zelfde karakter als Stijn Schaars.

In het programma FC Onder Ons werd de rol van Schaars ook nog eens belicht.
“Schaars is voor dit PSV enorm belangrijk. Hij moet als nestor zijn ervaringen overbrengen op jonge spelers. Schaars heeft de pech dat hij veel concurrentie heeft op zijn positie”, zegt Aad De Mos. “Jongens als Andrés Guardado, Davy Pröpper en Jorrit Hendrix speel je er niet zomaar uit. Maar PSV speelt dit seizoen veel wedstrijden, dus hij komt zeker nog aan bod. Hij moet zich op trainingen met de jonge jongens bezighouden. Met ze praten en dingen bijbrengen. Hij heeft zelfs in het Nederlands elftal gespeeld, dat soort ervaringen moet je delen. Schaars zou de Ooijer-rol bij PSV moeten krijgen. En op die manier kan hij zich profileren als verlengstuk van de technische staf”, aldus Aad de Mos.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here