Home Nieuws Hooggespannen verwachtingen: Op de burelen van VI verwacht men vuurwerk van PSV

Hooggespannen verwachtingen: Op de burelen van VI verwacht men vuurwerk van PSV

4407
0

PSV en met name Peter Bosz krijgen grootse complimenten vanuit Amsterdam. Om precies te zijn vanaf de burelen van Voetbal International, dat tegenwoordig in Amsterdam is gehuisvest.

Zoals iedere voetballiefhebber in Nederland en ook ver daarbuiten inmiddels wel weet, is PSV ijzersterk begonnen aan het seizoen 2023/2024 in de Eredivisie. PSV won eenvoudig alle twaalf Eredivisiewedstrijden en jaagt inmiddels op het eigen record van 1987/1988. In dat enorme succesjaar won PSV de eerste zeventien wedstrijden op rij om net na de winterstop met 2-2 gelijk te spelen. Onverwacht, dat wel en FC Twente heette toen de tegenstander te zijn.

De volgende speelronde wacht PSV opnieuw FC Twente en menig voetballiefhebber, met name de niet PSV-fan, denkt en hoopt dat PSV kopje onder zal gaan in Enschede. Met name in Rotterdam en omgeving hoopt men vurig op een misstap van de ploeg van Peter Bosz. Maar is een misstap wel realistisch te noemen gezien het enorme aanvallende geweld en het enorme aanvallende potentieel dat het huidige PSV op de mat kan leggen?

FC Twente is wel degelijk gewaarschuwd want de ploeg uit Enschede wenst graag hoog druk zet zetten maar krijgt met PSV een tegenstander die dat kunstje nog veel beter weet te beheersen. FC Twente krijgt bovendien met een tegenstander te maken die via de counter razendsnel kan toeslaan gezien het aanvallende geweld op de vleugels. Puntenverlies in Enschede zal eerder bijzonder zijn dan vanzelfsprekend, luidt onze voorzichtige conclusie een week voor de ontmoeting tussen FC Twente en PSV in Enschede.

Op de burelen van Voetbal International is men ook onder de indruk van het huidige PSV getuige de meest recente analyse van enkele heren analisten. “Een half jaar na het plotselinge vertrek van Ruud van Nistelrooij heeft Peter Bosz PSV getransformeerd tot een imponerende aanvalsmachine die ook nog eens in staat is om stabiele, defensieve weerstand te bieden”, analyseert de hoofdredactie van Voetbal International vanuit Amsterdam.

“In de 21 officiële wedstrijden die Bosz PSV dit seizoen coachte, slaagde alleen Arsenal, de nummer twee van de Premier League, erin om van de Eindhovenaren te winnen”, aldus VI.

PSV wacht zoals bekend wedstrijden tegen FC Twente (uit), Feyenoord (uit) SC Heerenveen (thuis) en AZ (uit). “In die wedstrijden staat ook de spanning in de top van de Eredivisie op het spel”, vervolgen Freek Jansen, Peter Wekking en Pieter Zwart.

Het drietal analyseert door: “Feyenoord en AZ hebben zeven verliespunten meer dan PSV en FC Twente al zelfs negen en het drietal vecht in de onderlinge confrontatie met de ploeg van Bosz eigenlijk al voor zijn laatste kans. PSV zelf moet die laatste vier competitieduels voor de winterstop winnen om de concurrentie de volgende slag toe te brengen én een succesvolle aanval op het eigen record uit 1988 te doen. Het gaat hoe dan ook knetteren, richting Kerst”, aldus de redactie van Voetbal International over het interessante programma in de Eredivisie.


Vorig artikelVeerman spreekt zich opnieuw uit: ‘Journalisten beginnen er altijd over’
Volgend artikelRicardo Pepi soort tiende doelpunt: Pepi schiet Team USA met recordtreffer langs Trinidad & Tobago

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in