Home Nieuws Hoofdrollen voor Jurgen Locadia en Gaston Pereiro

Hoofdrollen voor Jurgen Locadia en Gaston Pereiro

11
0

PSV – Atletico Madrid wordt niet alleen een botsing tussen 2 speelstijlen, de wedstrijden dreigen ook te zullen ontaarden in een tactisch steekspel. De Spanjaarden spelen afwachtend en willen de tegenstander uit de tent lokken en toeslaan. De statistieken wijzen uit dat Atletico zelf vaak pas in de 2e helft een doelpunt maakt en deze voorsprong vaak ook niet meer uit handen wordt gegeven.

PSV speelt in grote wedstrijden ook juist wat behoudender terwijl ze bij Atletico juist beducht zijn voor het rappe aanvalsspel van het elftal van Philip Cocu. Simeone is beducht voor de buitenspelers die hun tegenstanders kapot kunnen spelen. Die voorhoede spelers zullen waarschijnlijk niet hun opwachting maken. Daarom zijn de rollen van Locadia, die vermoedelijk als één van de twee spitsen in een 4-4-2 systeem zal acteren, en die van Pereiro belangrijke troeven.
De vraag is of het verstandig is om Locadia in de De Jong-rol te gebruiken, waarbij hij het gevecht aan moet gaan met Godin, of dat Locadia met zijn acties in beide benen beter vanaf de flank kan komen, in de eerder aangehaalde vrije zwervende rol vanaf de flank. De rol van Pereiro wordt zo mogelijk nog interessanter. De Uruguayaan is een meester in het misleiden van zijn man door continue tussen de linies te bivakkeren. Het uitzakken van Pereiro is niet iets wat de beide statische mandekkers van Atletico prettig vinden. PSV kan zodoende zeker verrassen,

“De verdediging staat als een huis. Ze hebben grote spelers zoals Godin en ervaren mensen als Juanfran en Filipe Luis. Godin is een sterke, complete verdediger, maar ook een sloper. Hij pakt je hard aan”, zegt Locadia. De jonge spits kan zich beide scenario’s voorstellen. „Ik kan wel begrijpen dat er wordt gezegd dat je een bewegelijke speler nodig hebt in de spits, omdat ze niet echt doordekken”, aldus Locadia, die niet zou opkijken van een rol op de flank, zoals hij als spits van origine al vrijwel het hele seizoen vervult. „Dan kan ik met mijn gezicht naar de goal de tegenstander op snelheid opzoeken en voor dreiging zorgen. “Atletico zal voor de nul gaan, maar ik zal er alles aan doen om toch die goal te maken. We hebben tegen ploegen als Wolfsburg en Manchester United laten zien wat we kunnen.”
Jurgen Locadia gaat in ieder geval niet gebukt onder de druk en belooft de grote namen van Atletico met bravoure tegemoet te treden. „Ik leef er ontspannen naar toe. Het is alleen maar mooi dat ik tegen zulke tegenstanders mag spelen. Ik kom van -1. Ik ben een jongen uit Emmen die zeven jaar geleden nog bij de amateurs van Sarto in Tilburg zat. En nu mag ik tegen het grote Atletico spelen.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here