Home Nieuws Hoge verwachtingen van stabiele factor Moreno 

Hoge verwachtingen van stabiele factor Moreno 

5
0

Alle kenners zijn het erover eens dat PSV een meer dan goede verdediger binnen haalt met Hector Moreno. De Mexicaan wordt door diverse kenners uit binnen- en buitenland een stabiele en constante factor voor de defensie genoemd.

De Catalaanse sportkranten zijn unaniem over het verlies van een betrouwbare verdediger voor Espanyol. El Mundo Deportivo stelt dat de club het ook aan zichzelf te wijten heeft door Moreno niet eerder ‘belangrijk’ te maken en hem in zijn voorlaatste contractjaar pas de waardering te geven. Espanyol wilde Moreno dit seizoen de aanvoerdersband om de arm schuiven.
De Nederlandse media zijn over het algemeen ook louter positief over het brok ervaring wat PSV binnen haalt. Al moet gezegd worden dat de transfer van Guardado naar PSV ook flink bijdraagt aan de positieve verwachtingen rond de transfer van een volgende Mexicaan naar de Eredivisie.
Aan PSV zijde zijn de verwachtingen eveneens hooggespannen. Zowel PSV prominenten als de gebroeders van de Kerkhof, als de supporters kijken uit naar de komst van Moreno. De PSV defensie is toe aan ervaring en stabiliteit.
Ook Klaas Jan Bos, AZ-clubwatcher voor RTV Noord-Holland, vindt Moreno een aanwinst voor PSV. “Naast ervaring heeft hij ook die Latijns-Amerikaanse felheid. Als hij bij PSV blessurevrij blijft, dan hem je aan hem een meer dan doorsnee Eredivisie-speler. Veel meer zelfs”, zegt de journalist tegen Omroep Brabant.
Yoeri van den Busken vindt de interesse van PSV niet meer dan logisch. “Ik snap dat Marcel Brands hem haalt, want je weet wat je aan hem hebt”, zegt de AZ-clubwatcher van Voetbal International. “Hij is aangepast aan het Nederlandse voetbal, hij kent de stadions en hij kent zelfs de taal. Hij zal er vanaf dag één staan en voor de jonge spelers in alle opzichten een voorbeeldprof zijn.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here