Home Nieuws Hoge verwachtingen rond topfitte Donyell Malen

Hoge verwachtingen rond topfitte Donyell Malen

1011
0

Aad de Mos is lyrisch over Donyell Malen. De terugkeer van de jonge topspits gaat PSV veel energie geven.

De Mos spreekt zelf over het feit dat PSV goud in handen heeft met de combinatie Roger Schmidt-Donyell Malen. Daarvan is Aad de Mos overtuigd.

De 21-jarige spits begon deze week aan de voorbereiding onder de nieuwe trainer en maakte een scherpe indruk, zag de Mos, die ook een hoge pet op heeft van de fitte en gemotiveerde Maximiliano Romero.

“Ik denk dat Schmidt de grootste aanwinst is voor PSV, omdat ik zelden een trainer in Nederland zo inhoudelijk over het spelletje heb horen praten”, anayseert Aad de Mos in De Telegraaf. “Maar Malen: als je zo vaak in het zestienmetergebied gaat zijn, zoals Schmidt belooft te doen, is Malen natuurlijk van enorme waarde.”

De Mos gaat verder. “Hij heeft een neusje voor de goal en bijna alles wat hij daarbinnen aanraakt, is een goal. Dat is lang het gemis van PSV geweest. Ik hoop dat hij topfit blijft en geen terugval krijgt”, zegt de analist over PSV’s topspits in wording.

“Een terugslag als deze kan twee kanten opgaan. Of je raakt achterop, of je wordt nóg beter dan je al was. Zijn grote voorbeeld daarin moet Ruud van Nistelrooy zijn. Hij heeft zelf zware knieblessures meegemaakt en daarna zijn totale pakket verbeterd. Van zijn bovenlichaam, tot onder. Hij is daarna geëxplodeerd bij Manchester United en Real Madrid.”

De Mos verwacht heel veel van Malen het komende seizoen. “Schmidt zal 4-4-2 gaan spelen. In mijn logica speelt dan het hele elftal in dienst van de twee voorop, dat deed ik ook in mijn tijd bij PSV met Luc Nilis en Ronaldo. Maxi Romero zou naast Malen wel eens de grootste ’transfer’ kunnen zijn in dat opzicht. Wat vaststaat, is dat we een heel ander PSV gaan zien dan het PSV van de laatste jaren”, aldus een enthousiaste de Mos.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here