Home Nieuws Hoge verwachtingen Gerbrands van trainer Mark van Bommel

Hoge verwachtingen Gerbrands van trainer Mark van Bommel

86
0

Mark van Bommel maakt een mooie groei als trainer/coach door en lijkt weg naar een internationale topcarriere als trainer. De 019 coach timmert hard aan de weg.

Bij PSV kijkt men reikhalzend uit naar de trainer/coach Mark van Bommel. Algemeen directeur Toon Gerbrands, weer wat vaker in het nieuws nu de resultaten van PSV aan de beterende hand zijn, denkt dat van Bommel een internationale toptrainer kan worden.  “Hij zit in een prachtig leerproces. Als sporter heeft hij een indrukwekkende staat van dienst en hij is ongelooflijk leergierig. De grote vraag is, of hij bereid is de prijs te betalen. Als speler was je na het trainen vrij, als coach moet je veel harder werken, je voorbereiden, plannen maken. Ik zie dat hij het in zich heeft om op termijn trainer bij een internationale topclub te worden”, aldus Gerbrands in dagblad de Limburger.

“Mark wil anderen beter maken en dat is de essentie van coachen. Natuurlijk botst hij op zaken, het is een vak dat je moet leren. Dan heb je keurig getraind, maar in de wedstrijd doen je spelers plots niet wat je hebt afgesproken”, zegt de oud-volleybalcoach. “Het mooie van topspelers is dat ze het een stuk sneller leren dan ik. Ik deed er tien jaar over om een goede coach te worden, spelers als Van Bommel kunnen dat in vijf jaar. Zij hebben voor 100.000 man gestaan en Champions League-finales gespeeld. Dat is het verschil.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here