Home Nieuws Hoe verzorgen voetballers hun voeten?

Hoe verzorgen voetballers hun voeten?

508
0

Hoe verzorgen voetballers hun voeten?

Het is misschien geen wereldprobleem, maar wel erg lastig en vervelend, zweetvoeten. Veel voetballers hebben last van dit fenomeen, wat voor stinkvoeten kan zorgen en ervoor kan zorgen dat spelers hun voetbalschoenen versneld weg moet gooien omdat de geur ervan niet meer te harden is.

Na een voetbalwedstrijd zijn voeten vaak nat en bezweet. Gelukkig zijn er genoeg manieren om zweetvoeten tegen te gaan. In dit artikel geven we antwoord op de vraag, wat te doen tegen zweetvoeten? Met acht tips houd jij je voetbalschoenen zuiver.

Tip 1: was je voeten regelmatig met antibacteriële zeep

De eerste tip van dit artikel is een simpele, zorg dat je regelmatig je voeten wast. Door je voeten met antibacteriëlezeep te wassen dood je de bacteriën die de vieze geurtjes veroorzaken. Er is ook speciale zeep tegen zweetvoeten beschikbaar, maar met normale milde zeep moet het ook lukken.

Tip 2: droog je voeten na het douchen goed af

Een onderschatte oplossing om stinkende voeten tegen te gaan is het afdrogen van je voeten na het douchen of badderen. De voetballers moeten na het douchen in de kleedkamer zorgen dat de hele voet goed droog is voordat de sokken aangedaan worden. Vergeet ook vooral de plekjes tussen de tenen niet.

Tip 3: neem een voetbad

Een voetbad is erg goed voor je voeten. Mits je het bad met de juiste middeltjes klaarmaakt helpt het bacteriën doden en dat zorgt ervoor dat je minder stinkende voeten krijgt.

Tip 4: kies de juiste sokken

Het dragen van de juiste sokken kan ook helpen om minder last te hebben van zweetvoeten. Ademende sokken van wol of katoen zijn daarbij beter dan synthetische materialen. Tegenwoordig zijn ook badstof en bamboe veel gebruikte materialen. Zal kledingsponsor Puma bij PSV ook voor de juiste materialen in de sokken gebruiken?

Tip 5: draag ventilerende schoenen

Voor schoenen geldt eigenlijk hetzelfde als bij de sokken. Zorg voor ventilerende schoenen, zoals leren schoenen. Natuurlijk zijn ook sandalen of slippers een goed alternatief in de zomer.

Tip 6: Zorg dat je schoenen ‘rust’ krijgen

Het kan lonen om meerdere paren (voetbal)schoenen te hebben. Schoenen moeten namelijk ‘rust’ krijgen. Dat betekent goed drogen en luchten voordat je ze weer draagt. Zo kan het zomaar dat je door twee paar schoenen tegelijk te gebruiken veel langer doet dan dat je ze na elkaar koopt.

Tip 7: Draag thuis geen schoenen

Ben je thuis en is het niet te koud, laat je schoenen dan gewoon uit. Hoe minder je je schoenen draagt, des te minder hebben de bacteriën de mogelijkheid om zich te ontwikkelen.

Tip 8: Gebruik een middel tegen zweetvoeten

Naast alle bovenstaande tips, die meer dan goed kunnen werken, zijn er ook veel middeltjes die kunnen helpen tegen zweetvoeten. Doe goed onderzoek en bekijk welke middeltjes bewezen werken tegen stinkende zweetvoeten.


Vorig artikelAnwar El Ghazi bijna PSV’er na akkoord over salaris: ‘Er moeten toch betere spelers zijn dan El Ghazi?’
Volgend artikelOok Aad de Mos niet te spreken over Veerman, van der Vaart oneens met Sneijder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in