Home Nieuws Hoe verhoudt PSV zich tot Ajax? Analisten onder de indruk: ‘PSV gaat...

Hoe verhoudt PSV zich tot Ajax? Analisten onder de indruk: ‘PSV gaat het Ajax heel erg lastig maken’

1808
0

De jaarlijkse wedstrijd om de Johan Cruijff schaal staat weer op de agenda en dat betekent dat PSV en Ajax langs de meetlat gelegd worden.

PSV liet dinsdagavond zien dat er komend seizoen een serieuze gooi naar de lanstitel gedaan kan worden. De ploeg van Roger Schmidt is duidelijk verder dan vorig seizoen en liet in veel spelfacetten zien enorme sprongen voorwaarts gemaakt te hebben. Ervaring en aanvallend voetbal doet veel, was dinsdagavond duidelijk waarneembaar. De selectie van Schmidt gooide opnieuw de schroom van zich af en liet zien dat er ook in Europa met goed, snel en aanvallend combinatievoetbal prima resultaten behaald kunnen worden.

Nationaal behoeft dit PSV weinig te vrezen. Slechts Ajax zal een tegenstander van formaat zijn maar die horde lijkt voor dit PSV ook te nemen. Zaterdagavond zal de eerste onderlinge test zijn en daarin kan PSV 90 minuten laten zien dat het flink gegroeid is. Onder de analisten is er in ieder geval de verwachting dat PSV er een heuse spannende en lange competitie van gaat maken dit seizoen.

‘PSV heeft nu al serieuze wedstrijden gespeeld en Ajax alleen maar oefenpotjes’, zegt Wesley Sneijder als analyticus aan tafel bij RTL7 tegen Jan Boskamp over de clash van zaterdagavond. ‘Dit was de derde wedstrijd van PSV waarin het ergens om ging, dus die zijn al veel verder in hun beleving, wat ze willen bereiken en hoe ze willen staan. Dat lijkt wel een voordeel voor PSV. Zij zullen het Ajax met de kwaliteiten die ze hebben, dit seizoen heel erg lastig gaan maken. Ik ben echt benieuwd waar ze nu al staan ten opzichte van Ajax.’

Sneijder denkt waar te nemen dat PSV veel dichter bij Ajax staat dan vorig seizoen. De RTL 7 analist was onder de indruk van het spel tegen FC Midtjylland. ‘Ze staan geweldig en ze spelen echt goed, het lijkt alsof ze al jaren samenspelen. Ze zijn zeker vooruit gegaan ten opzichte van afgelopen seizoen. Het gáát een competitie worden dit jaar, alleen is Ajax in de breedte veel sterker. PSV zal echt wat moeten doen en er iets bij moeten halen.’

Sneijder was ook lovend over Noni Madueke. ‘Ik heb echt genoten van die jongen, hij is zo sterk. Niet alleen vanavond, maar vanaf de voorbereiding al. Het lijkt wel alsof ze er niet staan, zo makkelijk passeert hij ze. Hij heeft ook altijd oog voor zijn medespelers, kan zelf een goal maken, hij is een geweldige speler en hij is in bloedvorm. Hij is op dit moment de gevaarlijkste man van PSV’, aldus Wesley Sneijder.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here