Home Nieuws Hoe van Nistelrooij Benfica met Schmidt en Götze kan uitschakelen voor de...

Hoe van Nistelrooij Benfica met Schmidt en Götze kan uitschakelen voor de Champions League

27497
0

Het is nog lang niet gezegd dat PSV op Benfica zal gaan stuiten in de voorronde van de Champions League kwalificatie maar het is inmiddels een realistisch scenario.

Dat zou betekenen dat PSV Benfica een genadeklap zou kunnen geven zoals vorig seizoen ook de bedoeling was. Mocht Roger Schmidt spelers van PSV naar Lissabon halen, kan het treffen helemaal pikant worden. Hoe dan ook, PSV wacht mogelijk een zware route maar het kan ook alleszins mee gaan vallen. Eintracht Frankfurt – FC Rangers van woensdagavond wordt een belangrijke wedstrijd voor PSV.

Op maandag 18 juli zal de loting plaats vinden. Of PSV in de derde voorronde een geplaatste of ongeplaatste status heeft, wordt deze week duidelijk. Ook de Franse Ligue 1 speelt een voorname rol en ook daar vallen woensdagavond beslissingen die voor PSV nadelig maar ook goed kunnen gaan uitpakken. Met de huidige standen in de competities zou PSV net een ongeplaatste status hebben. Benfica, Rangers FC en Dinamo Kiev zijn zeker van de geplaatste status, terwijl Olympique Marseille als huidige nummer drie ook een geplaatste status zou krijgen.

Dat zou kunnen betekenen dat PSV opnieuw aan Benfica gekoppeld zou kunnen gaan worden als de ongeplaatste status blijft zoals deze nu is. Mocht FC Rangers winnen van Eintracht Frankfurt kwalificeren zij zich direct voor de groepsfase van de Champions League en schuift PSV automatisch door naar de geplaatste status. Bij een zege van Frankfurt wacht voor Rangers een strijd in de voorrondes.


Vorig artikelFC Utrecht haalt talent weg uit jeugdopleiding PSV
Volgend artikelGigantische afkoopsom van 40 miljoen euro opgenomen in contract Ibrahim Sangaré

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in