Home Nieuws Hoe talentvolle NEC’er Proper al meermaals naar PSV kon verhuizen: ‘PSV was...

Hoe talentvolle NEC’er Proper al meermaals naar PSV kon verhuizen: ‘PSV was er het vroegst bij’

1353
0

Het voetbaltalent in Nederland blijft zich maar ontwikkelen en aandienen. De verschillende jeugdopleidingen van de profclubs in de Ere- en Eerste Divisie blijven talentvolle spelers leveren.

Dat geldt ook voor jeugdopleiding van NEC Nijmegen. Zo geldt de jonge Dirk Proper als het talent waar de Nijmegenaren op kunnen bouwen en voortborduren maar de jongeling geniet veel belangstelling. Ook vanuit Eindhoven. PSV aast al jaren op de middenvelder.

Proper is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde bij NEC, maar de 21-jarige controleur had al bij PSV kunnen spelen. In gesprek met Voetbal International zegt de middenvelder dat PSV het vaakst voorbij kwam met een bod in Eindhoven te gaan spelen.

“PSV was er het vroegst bij, volgens mij in de E’tjes al. Ajax en Feyenoord kwamen later pas”, zegt Proper tegen Voetbal International. “Ik ben bij alle drie op bezoek geweest en ik heb een gesprek gehad. Ze hebben hun kant van het verhaal verteld, legden uit wat ze van mij hadden gezien en waarom ik een toevoeging zou zijn voor hun opleiding. Het waren prima gesprekken, maar ik koos voor NEC.”

“Ajax en Feyenoord hebben zich hooguit twee keer gemeld, PSV wel vaker”, gaat Proper verder. Spijt van zijn keuze heeft hij nooit gehad. “Ik was gewoon tevreden bij NEC. In die tijd sloeg ik weleens teams over. Dat was voor mij alleen maar goed, omdat ik me dan kon meten met spelers die ouder en beter waren. En voor mij was er ook het fysieke aspect. Met mijn lengte moet ik het soms op een andere manier oplossen. Doordat ik doorschoof, speelde ik tegen grotere jongens. Ik wist: als ik in het eerste van NEC kom, dan zal dat altijd zo zijn.”

Proper zag er meer in om zo snel mogelijk het eerste elftal van NEC te halen. Een doelstelling waar hij in wist te slagen. “Ervaring opdoen, beter worden en het liefst richting de Eredivisie. Dat is gelukt. De club heeft altijd vertrouwen in me gehad. Zij hebben me ook laten zien wat die topclubs kunnen bieden en wat NEC ertegenover kan zetten”, aldus Proper, die een toekomst in Eindhoven niet uit weet te sluiten.


Vorig artikelDossier rechtsback: Heeft snelste speler Eredivisie de PSV potentie om in de voetsporen van Dumfries te treden?
Volgend artikelLeeuwarder Courant: Engelse clubs, Augsburg en Sporting concreet voor van Ewijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in