Home Nieuws Hoe Romario naar Barcelona vertrok, Catalanen wilde Romario met 5 vriendschappelijke wedstrijden...

Hoe Romario naar Barcelona vertrok, Catalanen wilde Romario met 5 vriendschappelijke wedstrijden financieren

3913
0

FC Barcelona is tegenwoordig een club diep in de schulden. Dat hebben de Catalanen geheel aan zichzelf te wijten.

De Europese topclub van weleer kende ook in vroegere tijden economische tegenspoed want begin jaren negentig had de club uit Catalonië ook een enorme schuldenlast en weinig te besteden.

In die periode geraakte alles en iedereen in Barcelona onder de indruk van ene Romario, die op dat moment in Eindhoven én in de Nederlandse en Europese stadions veel indruk wist te maken. Echter was er niets te besteden en dus moest FC Barcelona creatief te werk gaan.

In de volgende docu wordt uit de doeken gedaan hoe FC Barcelona Romario van PSV wilde overnemen. Voormalig bestuurslid Gaspart vertelt hoe hij dacht iedereen te slim af te zijn door Romario met een privéjet vanuit Italie naar vliegveld Girona te laten vliegen omdat daar niemand Romario zou herkennen.

Het liep anders want Romario was op dat moment door zijn prestaties in Eindhoven al een grote speler in Europa en dus herkende een medewerker van het vliegveld in de Noord-Spaanse stad de PSV spits. De media werd ingeseind en binnen een mum van tijd stonden er 60 journalisten met de nodige vragen over de komst van Romario klaar.

Ondertussen trachtte FC Barcelona op de achtergrond 5 vriendschappelijke wedstrijden te organiseren om met de opbrengsten Romario te kunnen financieren.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here