Home Nieuws Hoe PSV zich tegen Willem II opnieuw verbeterde; Duo Hendrix, Rosario revancheert...

Hoe PSV zich tegen Willem II opnieuw verbeterde; Duo Hendrix, Rosario revancheert zich

676
0

Het was opnieuw een remise, maar Roger Schmidt is toch wijzer geworden.

Net als in de wedstrijd tegen Vitesse waren er goede zaken waarneembaar maar ook minder goede zaken. PSV won opnieuw niet maar lijkt zich toch te verbeteren.

Roger Schmidt ziet in ieder geval vooruitgang en met een beetje doorzichtige zekerheid valt vast te stellen dat er drie spelers al zeker lijken van een basisplaats. Aanvoerder Denzel Dumfries, Pablo Rosario en Donyell Malen kunnen hun zegeningen tellen.

Malen weet zich week in week uit te verbeteren en dat is goed nieuws. De toekomstig topspits lijkt helemaal terug en erg fit. En dan het veel bekritiseerde duo Jorrit Hendrix en Pablo Rosario. Het middenveld koppel lijkt zich flink te revancheren voor een zeer matig seizoen. Schmidt heeft veel met de twee controleurs. Het past bij zijn type spel waarin druk zetten bij balverlies van groot belang is.

Wordt er in de voorhoede een bal verspeeld, jagen beide middenvelders de tegenstander meteen op. Is de ploeg in balbezit, dan wordt de balans bewaakt zodat creatieve spelers als Mohammed Ihattaren, Donyell Malen en Cody Gakpo hun gang kunnen gaan.

Ten opzichte van het duel tegen Vitesse had Roger Schmidt ook weer verbeteringen gezien bij zijn ploeg. “Het was een goede wedstrijd en we hadden erg goede momenten. De balans was niet altijd goed, maar we weten dat we daar nog steeds aan moeten werken”, zo gaf hij aan. “Zeker in balbezit zag ik goede aanvallen. Ik ben tevreden met het optreden van de spelers, ook zeker van de jonge spelers aan het eind. Zij deden hun best en dat was oké.”

De ploeg stond niet altijd even compact op het veld. “Soms was het goed, maar soms waren we net te laat. We proberen het te doen en dat is nu het belangrijkste”, zei hij daarover. “De spelers proberen uit te voeren wat wij bespreken en trainen. Soms zijn het een paar kleine dingen die zorgen dat het niet goed gaat. Zeker als je druk wil zetten op de bal, moet het begin goed zijn. Als dat in het begin niet goed gaat, kom je in de problemen. We moeten werken aan de timing van de pressing, maar over het algemeen ging het wel oké.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here