Home Nieuws Hoe PSV totaal onverwacht het ja-woord van Götze ontving en de Guardado...

Hoe PSV totaal onverwacht het ja-woord van Götze ontving en de Guardado transfer overtrof

1501
0

PSV was deze week wereldnieuws nadat het een speler wist aan te trekken waar niemand rekening mee had gehouden.

Een kleine reconstructie hoe de dag van dinsdag begon daar op de burelen van het Philips Stadion. De dag begon rustig en nam later een prachtige wending aan die vergelijkbaar is met de transfer van Andres Guardado naar PSV.

PSV leek in 2015 kansloos om de grote speler Guardado binnen te halen maar het waren Cocu en Brands die de Mexicaan op een warmhartige manier wisten over te halen voor PSV te kiezen.

De dag van afgelopen dinsdag werd feitelijk een nog veel grotere dag dan de dag rond de komst van Andres Guardado. Het eerste contact tussen Mario Götze en PSV kwam ‘dinsdagochtend rond een uur of tien’ op gang, zo wist het Algemeen Dagblad in een reconstructie te melden.

John de Jong was lang in de veronderstelling dat de transfer niet mogelijk zou zijn. Het was Roger Schmidt die de vergadering van de PSV-directie wist te onderbreken met de volgende boodschap: Mario Götze was beschikbaar maar John de Jong leek nog vol ongeloof. “We dachten om heel eerlijk te zijn: dat zal nu vast niet anders zijn”, vertelt De Jong later aan AD Sportwereld.

Götze ontving het contractvoorstel van PSV en besloot in gesprek te gaan met Schmidt over het aanbod waar hij al enkele weken met Götze in gesprek was over PSV en zijn toekomst. ‘PSV dacht alsnog binnen een paar uur te zullen horen: Heel vriendelijk bedankt voor jullie moeite, maar Mario doet het niet. Het loopt echter anders. Totaal anders’, meldt het AD.

Götze wilde simpelweg gewoon wel naar PSV, zo vertelde Schmidt aan John de Jong. Götze voegde de daad bij het woord en pakte zijn auto om naar Eindhoven te rijden. Om half 12 in de avond was alles in kannen en kruiken en wandelde Götze als PSV’er het stadion uit, waar hij werd opgewacht door enthousiaste fans.

“Alle credits voor Roger Schmidt in deze transfer. En inderdaad, het heeft ook wat weg van de Andrés Guardado-transfer die we ooit met PSV deden”, aldus John de Jong.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here