Home Nieuws Hoe PSV het ‘grote’ Leeds United meermaals de baas was

Hoe PSV het ‘grote’ Leeds United meermaals de baas was

1908
0

Het gaat dezer dagen in Engeland alleen maar over het naar de Premier League gepromoveerde Leeds United.

De club uit de Midlands van het Verenigd Koninkrijk wist afgelopen week te promoveren naar de Premier League en maakt zo als zogenaamde traditieclub weer onderdeel uit van de vermaarde Premier League.

De club met Elland Road als thuisbasis bezit momenteel de gunfactor van het Engelse voetbalpubliek omdat de club lang niet actief was waar het actief behoort te zijn, zo is de mening van de gemiddelde Engelse voetbalfan.

Leeds maakt vanaf het nieuwe seizoen weer deel uit van de wereldberoemde Premier League maar was eerder ook een ‘grote’ club. Leeds sprak een woordje Europees mee in de jaren negentig en vroeg in de eerste jaren van het nieuwe millennium.

In seizoen 1995-1996 probeerde Leeds PSV uit te schakelen maar het elftal van Dick Advocaat wist de aanval van Leeds eenvoudig af te slaan. Het PSV van Phillip Cocu en Ronaldo was veel en veel te sterk voor Leeds United. PSV won thuis ruim van de Engelse club en in Leeds wist PSV ook te zegevieren. Het werd maar liefst 3-5, nadat eerder thuis met 3-0 werd gewonnen.

Later, in seizoen 2001-2002, kruisten de wegen van PSV en Leeds elkaar opnieuw. In de return wist PSV in de negentigste minuut toe te slaan. Via een kluts scoorde PSV de late 0-1 via Vennegoor en PSV was door naar de volgende ronde.

Even leek het in de tumultueuze slotfase op dat Jan Vennegoor of Hesselink een vuistslag in zijn gezicht kreeg na de treffer van PSV maar televisiebeelden lieten gelukkig al snel zien dat de Leeds verdediger zijn vuist uit frustratie stuk sloeg op het gras van Elland Road en niet op het gezicht van Vennegoor.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here