Home Nieuws Hoe presteren de aankopen van PSV onder Roger Schmidt?

Hoe presteren de aankopen van PSV onder Roger Schmidt?

912
0

Hoe presteren de aankopen van PSV onder Roger Schmidt?

Na 1,5 jaar onder trainer Roger Schmidt is het tijd om de balans op te maken. Hoe doen de spelers die op voorspraak van de Duitse trainer zijn gekomen het momenteel? Hebben zij de vertrokken spelers kunnen doen vergeten en hebben ze PSV in de voorbije seizoenen beter gemaakt?


We beginnen met de Duitse spelers, die duidelijk op voorspraak van Schmidt naar Eindhoven gekomen zijn. De Duitse trainer kwam met veel bombarie naar Eindhoven en moest voor een schokbeweging gaan zorgen in de Brabantse stad. Daarvoor trok hij de nodige spelers aan die hem konden helpen, waaronder meerdere landgenoten.

Ook dit seizoen trok PSV weer de nodige spelers aan, op jacht naar een nieuwe titel. Wil je inzetten op de kansen van PSV, klik hier voor promo-codes om op PSV in te zetten. Na Ajax is PSV de grote favoriet voor de titel. De achterstand op de Amsterdammers is slechts een paar punten op het moment van schrijven.

De aanwinsten van PSV de afgelopen twee zomers:

Mario Götze

Dé verrassing van de transfermarkt vorige zomer. Op de laatste dag dat de transfermarkt open was verraste PSV vriend en vijand door de voormalig Duits international en wereldtopper vast te leggen. De invloed van Schmidt op de keuze van Götze was hierbij onmiskenbaar aanwezig.

Götze was de laatste jaren veel geblesseerd, maar in Eindhoven hoopte men dat dit tot het verleden behoorde. In de duels dat Götze meespeelde liet hij bij vlagen zien veel klasse in zich te hebben. Te vaak was hij echter afwezig door een blessure en kon zo nooit echt zijn stempel drukken. Dit seizoen speelt Götze wel veel, maar is hij onopvallender en voorzichtiger(?).

Philipp Max

De start van Max in Eindhoven was veelbelovend. Als wervelwind aan de linkerkant stond hij op als een van de nieuwe helden in Eindhoven. Hij kon dat hoge niveau echter maar moeilijk vasthouden en zit dit jaar meer dan hem lief is op de reservebank. Zijn status is niet meer wat het in het begin was.

Ibrahim Sangaré

Bij Sangaré is juist het tegenovergestelde aan de hand als bij Max en Götze. Waar in het begin nog veel scepsis was over zijn voetballende kwaliteiten is Sangaré de laatste jaren misschien wel de beste man aan PSV-zijde. Hij scoort, is de baas op het veld en staat verdedigend zijn mannetje.

Eran Zahavi

De spits die altijd en overal scoort. In Eindhoven doet hij het zeker verdienstelijk, maar écht zijn stempel drukken lukt hem niet. Mist te veel grote kansen om de topspits te zijn die PSV zoekt.

Joël Drommel

De doelman kwam over van FC Twente en ruilde daarmee van club met Lars Unnerstal. Een onuitwisbare indruk wist Drommel nog niet te maken bij PSV, al schopte hij het al wel tot Oranje bij zijn nieuwe club. De vraag is of hij de stap kan zetten tot echte topkeeper.

André Ramalho

Nog zo’n speler die op voorspraak van Schmidt naar Eindhoven kwam. In de beginmaanden na zijn komst maakte Ramalho indruk in Eindhoven en was hij de leider van de verdediging. Nog altijd speelt hij veel en maakt hij een prima indruk, maar zo nu en dan maakt ook de ervaren verdediger onnodige fouten.

Carlos Vinicius

Als voormalig spits van Benfica en Tottenham Hotspur werd spits Vinicius als spectaculaire aangetrokken speler gezien. Ondanks dat hij vaak op de bank zat bij die clubs heeft hij toch aardig wat ervaring op het hoogste niveau en wist hij daar ook regelmatig te scoren.

In Eindhoven komt het er nog niet helemaal uit, maar langzaamaan lijkt de Braziliaanse spits een beetje los te komen. PSV heeft geen nieuwe Romario of Ronaldo binnen gehengeld, maar een prima spits kan hij zeker zijn.