Home Nieuws Hoe Noa Lang er alles aan deed zo snel mogelijk weg te...

Hoe Noa Lang er alles aan deed zo snel mogelijk weg te geraken bij Ajax: ‘Nooit meer succes gewenst’

1239
0

Noa Lang kwam afgelopen week in het nieuws omwille van zijn uitgebrachte documentaire. De aanvaller openbaarde vele feiten in zijn vierdelige documentaire.

Zo ook over zijn wens te vertrekken uit Amsterdam, waar Lang het bepaald niet naar zijn zin had. Noa Lang deed er in 2021 alles aan om weg te komen bij Ajax. De aanvaller moest het in die tijd doen met een reserverol, en was het daar zelf niet mee eens. In de vierdelige docuserie Noa Lang: Lastpak toont Lang oude gesprekken via WhatsApp over zijn verstandhouding met Erik ten Hag. Lang heeft het niet zo op met Ten Hag.

Lang stond destijds in de belangstelling van Club Brugge, en wilde maar wat graag een transfer maken naar de Belgische club. Lang nam het initiatief en besloot om een berichtje te sturen naar Ten Hag. “Kijk, ik heb het zelfs hier. Ik heb hem een hele Bijbeltekst gestuurd, met ‘je moet me gewoon laten gaan, stop met mij te demotiveren’. Hij heeft me ook nooit meer succes gewenst of wat dan ook. Niet eens een appje, helemaal niks”, is Lang kritisch op de trainer van Manchester United.

“Dat is wel zoiets waarvan ik dacht… oké, niet eens succes, tegen jouw speler. Ik heb toen gewoon een zak gepakt, al mijn schoenen erin gedaan en gezegd: ‘ik kom niet meer, man’”, zegt de 24-jarige PSV’er. “Mijn verstand zei me dat ik weg moest.”

Lang en Ten Hag botsten geregeld. De aanvaller kreeg in seizoen 2019/20 een uitbrander van de trainer toen Ajax het in de beker opnam tegen Telstar. “Dat is ook zoiets, daar is mijn stempel begonnen. Dusan Tadic had de bal, hij speelt die bal veel te hard, de bal gaat uit en hij zegt: ‘je moet eerder rennen, dan houd je hem binnen.’ Ik zeg tegen hem: ‘je moet die bal gewoon goed spelen.’ Wie krijgt er op zijn kop, waar de microfoon naast staat? Ik”, zegt Lang over dat incident.

In onderstaande video een analyse over de vierdelige documentaire van Noa Lang, die her en der prima ontvangen is.


Vorig artikelDeze week nieuw gesprek zaakwaarnemers Babadi | PSV zet in op akkoord met Babadi vóór PSV – Feyenoord
Volgend artikelFeyenoord-verdediger Beelen zag transfer naar PSV afketsen omwille van concurrent met slechts 246 speelminuten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in