Home Nieuws Hoe Makkelie ook niet optrad tegen ‘theater en schandalig’ gedrag Ajacied Martinez

Hoe Makkelie ook niet optrad tegen ‘theater en schandalig’ gedrag Ajacied Martinez

2932
0

De niet uitgegeven bal over de zijlijn geeft daags na PSV – Ajax veel stof tot nadenken alsmede vele frustraties.

PSV verloor drie hele belangrijke punten en voelt vooral veel frustratie na afloop van de topper. Toch was er nog meer om verbolgen over te zijn want het gedrag van Ajax speler Martínez was toch ook vooral erg vervelend te noemen. Ook Dusan Tadic solliciteerde naar een rode kaart na een slaande beweging naar Jordan Teze.

Het was niet de dag van Danny Makkelie, zo bleek na afloop. Het gezicht van de arbiter sprak na afloop dan ook boekdelen. Alsof hij erg goed wist dat er een grote fout in het Philips Stadion werd gemaakt maar het na afloop alsnog probeerde te bagatelliseren.

Terug naar het voorval van Martínez, die ook nog eens begrip ontving van Makkelie. PSV was op zoek naar de gelijkmaker en Phillipp Mwene slaagde er in blessuretijd niet in om de bal binnen te houden. Mwene raakte bij zijn poging hiertoe Martínez. De Ajacied kwam achter de doellijn op de grond neer en deed het voorkomen alsof hij veel pijn had. Ondertussen rolde hij terug het speelveld in.

ESPN analist Kenneth Perez had er geen goed woord voor over. ‘Wat een irritatie is dat, dat geschreeuw de hele tijd’, zei Perez bij ESPN. ‘Bij elke aanraking is het echt alsof iemand doodgaat. Het toppunt was Martínez op het laatst. Het is zo’n gênant gedrag.
‘Is dit non-stop matennaaien? Eigenlijk wel ja’, vervolgde Perez.

Perez gaat verder: ‘De scheidsrechter trapt er steeds in, hij denkt natuurlijk steeds dat het heel erg is. Het is heel storend gedrag.’

Zondagavond werd het onsportieve moment ook besproken bij Studio Voetbal. ‘Het is een beetje dubbel’, zei Pierre van Hooijdonk. ‘Als je op het veld staat doe je alles om te winnen, maar als je tegen zo iemand speelt is het rete-irritant. Hij ligt erbuiten en dan rolt hij terug zodat het spel wordt stilgelegd.’

NOS analist Rafael van der Vaart vindt dat dit soort acties een gele kaart moeten opleveren. ‘En dat-ie terug het veld in rolt, dat is eigenlijk een rode kaart’, sloot hij af.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here