Home Nieuws Hoe lang houdt de alom geprezen Guus Til het nog vol?

Hoe lang houdt de alom geprezen Guus Til het nog vol?

2910
0

PSV – Ajax werd de wedstrijd van Walter Benítez in de eerste helft en die van Guus Til en Ismael Saibari in de tweede helft.

Walter Benítez hield PSV met enkele goede saves op de been in de eerste helft, al was het vooral aan de Amsterdammers zelf te danken dat er bij rust niet een onoverbrugbare achterstand op de borden stond. Uitgerekend de bal die Walter Benítez juist wel had moeten pakken, glipte door zijn benen door de goal in.

In de tweede helft rechtte PSV de rug en bleek de inbreng van Guus Til en met name Ismael Saibari Ajax te gortig te zijn. Saibari was een ware plaaggeest voor de Amsterdammers, die daarnaast ook Til in ieder gat zagen opduiken. Het dekken van man tot man ging de Amsterdammers al niet best af maar met de lopers Til en Saibari was het Amsterdamse verzet gebroken. De complimenten na afloop waren terecht voor Til en Saibari maar de vreselijke misser van Guus Til in zijn weg naar de goal, beklijft toch ook nog want de aanvallende middenvelder treuzelde opzichtig en zag de bal van zijn voeten worden getikt, terwijl de doortocht volkomen vrij was.

Guus Til is op dit moment geen basisspeler in het PSV van Peter Bosz en dat zit de aanvaller meer dan dwars. Hoe lang houdt Til het nog vol bij PSV? Na afloop leek Til wat onverschillig en geïrriteerd in de perszaal van het Philips Stadion achter de microfoon te kruipen.

In gesprek met ESPN kreeg Peter Bosz de vraag of hij ooit zo’n groot verschil had gezien tussen twee helften.

“Heel weinig, maar dat lag aan ons. De eerste helft was barslecht, in balbezit zelfs dramatisch. We mogen van geluk spreken dat zij er geen vier scoren”, aldus Bosz. “Het is te makkelijk om te zeggen dat Ajax dingen bloot legde bij ons. Wij deden het niet goed. Waar wij normaal sterk in zijn was nu zo slecht en daarmee leidt je constant de counter in. Ik zoek het dan ook vooral bij onszelf.”

Volgens Bosz was het niet nodig om in de rust boos te worden. “Ik heb alleen gezegd dat we twee wissels gingen doorvoeren en hoe we verder zouden gaan spelen. Met Guus zijn we op een andere manier gaan drukzetten”, zo gaf hij aan. “De spelers voelden zelf ook wel dat het niet goed was. Daar hebben ze geen schreeuwende trainer voor nodig.”

Bosz was lovend over de invalbeurten van Guus Til en Ismael Saibari. “Dat was echt geweldig. Die jongens maakten echt het verschil”, zei hij daarover. “En ook al is het maar tien minuten, maar als je ziet hoe Pepi en Vertessen invallen. Dat is wat je wil zien. Ik kan niet anders zeggen dat die jongens het verschil maakten.”


Vorig artikel‘Frank Arnesen gaat twee jaar na vertrek bij Feyenoord aan de slag bij PSV’
Volgend artikelEindhovenaar Van den Boomen in perszaal geïrriteerd door AT5, degradatiespook in Philips Stadion gaat de wereld over

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in