Home Nieuws Hoe kijkt men in Frankrijk naar uitmuntende Boscgali, die openbaart dat Lens...

Hoe kijkt men in Frankrijk naar uitmuntende Boscgali, die openbaart dat Lens de favoriete club van zijn moeder is

5839
0

Als er dit seizoen één speler onder Peter Bosz enorme stappen zet is het wel Olivier Boscagli. De Franse verdediger maakt een uitmuntend seizoen door en speelt nagenoeg iedere wedstrijd foutloos.

De Franse verdediger, afkomstig uit de Côte d’Azur, werd door PSV al in de periode Mark van Bommel aangekocht als veelbelovende speler maar die status wist hij in zijn eerste seizoen niet meteen waar te maken. Op linksback was Boscagli volledig niet zichzelf en dus kwijnde de Fransman bijna weg op de bank.

Na zijn zware knieblessure lukt het Boscagli om een nog hoger niveau aan te tikken dan voor zijn blessure. Dat mag met recht een enorme prestatie worden genoemd. De Fransman speelt daadwerkelijk elke week bijna foutloos en is zelden op een foutieve pass te betrappen. Als het Boscagli lukt Europees te gaan presteren met PSV, komt een selectie voor het Franse nationale elftal vanzelf in beeld. Dat zijn transferwaarde als vanzelf enorm zal gaan stijgen is een logisch vervolg.

Dinsdagavond voltrekt zich een speciale wedstrijd voor Olivier Boscagli. De moeder van de verdediger is namelijk fan van RC Lens, vertelde de verdediger maandagavond tegenover de verschillende verzamelde media. De moeder van Boscagli is opgegroeid in Arras, op zo’n 20 kilometer van Lens. Zij is óók supporter van RC Lens, vertelde Boscagli tegen een Franse journalist in de perszaal.

“Lens is een kleine stad, maar de club is groot. Het wordt een speciale wedstrijd voor mij. Iedereen kent de bijzondere atmosfeer hier, we moeten daar niet van onder de indruk raken én ons eigen spel spelen. Omdat zij in een wat ander systeem spelen, veranderen er misschien wat details, maar wij blijven onze stijl trouw”, zei Boscagli, die ook in Frankrijk steeds meer medestanders van zijn spel weet te vinden. Boscagli staat in het vizier van de Franse media, die de prestaties van PSV en Boscagli nauwlettend in de gaten houden.

Tegenover de verzamelde media als De Telegraaf legt Boscagli uit dat PSV door anders te spelen meer ploegen weet weg te houden van het eigen doel en dus minder tegentreffers weet te incasseren. “Je verdedigt niet met vier of vijf, maar met elf. We hebben dit seizoen een aantal andere spelers én een andere stijl. We spelen veel verder van het doel dan vorig jaar”, stelt Boscagli.


Vorig artikelVeerman-fan Van der Vaart steggelt over toekomst bij PSV
Volgend artikelVerwachte opstelling PSV in Lens: Ramalho en Dest starten, Tillman in plaats van Saibari

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in