Home Nieuws Hoe Jürgen Klopp Cody Gakpo maandenlang op de voet wist te volgen...

Hoe Jürgen Klopp Cody Gakpo maandenlang op de voet wist te volgen | De blik op Eindhoven

2784
0

Een week van uitersten voor Liverpool. De club is duidelijk in de ban van de komst van Cody Gakpo maar zag ook een andere Nederlander afhaken.

Virgil van Dijk, de man die Gakpo wist voor te bereiden op een transfer naar Anfield staat lang aan de kant maar trainer Klopp laat een ieder van de media weten maar wat blij te zijn met de komst van Cody Gakpo. Een speler en een persoonlijkheid naar zijn hart, stelt Klopp vast. Ja, en daar weten we bij PSV natuurlijk alles van want Cody Gakpo is geen doorsnee jongeman.

Gakpo is zeer talentvol en daarnaast sociaal erg sterk. En juist die eigenschappen triggeren Klopp en dus geeft hij tegenover Engelse media aan dat hij Gakpo al maandenlang in de gaten houdt en steeds de blik op Eindhoven en PSV wist te richten. Klopp bekeek maandenlang alle statistieken van Gakpo, zag samenvattingen, live-wedstrijden, herhalingen en verdiepte zich in de jeugdjaren van Gakpo op de Herdgang. De Duitser weet na maanden achtereen de blik op Eindhoven te hebben gericht, dan ook alles te vertellen over Gakpo. Het eerste gesprek vond niet face-to-face plaats maar via de telefoon.

‘Toen ik eenmaal wel met hem mocht praten hebben we een geweldig gesprek door de telefoon gehad. Het hielp dat hij perfect Engels spreekt al, al doen bijna alle Nederlandse boys dat’, zegt de trainer van de Reds.

‘Alles wat we over hem konden weten, wisten we eigenlijk ook al. Hij is een mooi mens, is zijn hele leven in Eindhoven gebleven, zat vanaf zijn achtste jaar al in de PSV Academy, doorliep alle teams en werd op zijn 22e al aanvoerder van PSV. Dat zegt heel veel over hem. Dan weet je dat allemaal en raak je toch gecharmeerd van dat vriendelijke gezicht, de smile en de warmte die hij uitstraalt. Virgil had me natuurlijk al het een en ander over hem als persoon verteld. Ook dat hielp’, zegt Klopp, die vooral valt voor de vriendelijkheid van Gakpo in combinatie met zijn intelligentie.

‘In alle eerlijkheid zijn er makkelijkere momenten geweest voor ons om grote spelers aan te trekken dan nu. Een jaar geleden kon je bijvoorbeeld op zeker zeggen dat we in de Champions League gingen spelen. Nu is dat lastig te voorspellen. Maar Cody heeft daar voordat hij een besluit nam nooit één vraag over gesteld. Soms heb je spelers die willen weten wat je te bieden hebt. Logisch, ze kunnen de stand van de ranglijst lezen… Het is bij Liverpool even anders nu, maar Cody wilde niet op een rijdende trein springen, hij wil de trein zelf duwen. Dat vind ik geweldig aan hem.”


Vorig artikelVermoedelijke opstelling PSV – Sparta: El Ghazi vervanger Gakpo, Gutiérrez reserve
Volgend artikelVIDEO: Cody Gakpo in training op gloednieuwe trainingscomplex van Liverpool

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in