Home Nieuws Hoe is Carlos Vinícius gescout? ‘Zijn komst doet afbreuk aan Romario en...

Hoe is Carlos Vinícius gescout? ‘Zijn komst doet afbreuk aan Romario en Ronaldo’

4315
0

Het huewelijk tussen PSV en Carlos Vinícius is er nog niet eentje van de vele successen. Sterker nog, de Braziliaanse spits heeft nog geen enkel doelpunt voor PSV gemaakt.

Carlos Vinícius is al wel een paar keer in de buurt van een doelpunt geweest maar het houdt allemaal nog niet over wat de Braziliaan laat zien. De spits, overgekomen van Benfica, geldt als het zogenaamde plan B maar ook in die hoedanigheid zijn er weinig successen te zien geweest. Als invaller laat de sterke spits ook bijzonder weinig zien met een negatieve uitschieter in de vorm van het missen van de opgelegde kans in de uitwedstrijd tegen Sturm Graz.


Is het missen van spelritme een oorzaak voor het matige spel van de spits of is het een kwestie van vertrouwen dan wel een gebrek aan kwaliteit? Er valt links en rechts geregeld kritiek te horen aan het adres van de spits en daarmee ook aan het adres van John de Jong. Het huurcontract tussen PSV en Benfica beslaat ook nog eens een periode van twee seizoenen. Je vraagt je dan ook oprecht af hoe Carlos Vinícius gescout is of is er louter op statistieken een oordeel geveld?

Columnist Hugo Borst verbaasde zich dit weekend opnieuw over het spel van de spits. In zijn column in het AD gaat hij in op de kwaliteiten van de spits. Borst snapt niets van het huren van Carlos Vinícius. “Er zijn grenzen aan het lelijke en het vuige. Wat een wanstaltig eredivisieweekend, wat een slecht voetbal, wat lopen er lachwekkend slechte voetballers rond”, legt hij uit. “Waar zal ik beginnen als ik weet dat ik in 500 woorden nooit volledig kan zijn? Selectief dan maar. Dachten ze bij PSV: Carlos Viní­cius komt uit het land van Romário en Ronaldo, dus die moet ook goed zijn?”

“Ik heb de spits nu bij elkaar een uurtje aan het werk gezien, echt, hij is de Lucas Pratto van PSV”, vervolgt Borst over de voormalig Feyenoorder die ook over weinig kwaliteiten beschikte. “Laat ik het nog sterker vertellen: vergeleken bij Viní­cius was Lucas Pratto een topspits. Wat zouden zijn medespelers bij PSV op de training achter hun hand zeggen? Hoe Viní­cius beweegt, loopt en sprint, wegdraait en afrondt. Zijn komst doet afbreuk aan de geniale moves die PSV met Romário en Ronaldo ooit deed”, besluit Borst zijn tirade over Carlos Vinícius.