Home Nieuws Hoe gaat het met John de Jong? In omgeving De Jong is...

Hoe gaat het met John de Jong? In omgeving De Jong is met grote verbazing kennis genomen van het feitenrelaas’

3553
0

PSV vaart momenteel koerst zonder technisch directeur. De eerste wedstrijd zonder feitelijk technisch hoofd, werd in winst omgezet.

De zoektocht naar een nieuwe technisch directeur is wellicht nog niet in volle gang omdat de noodzaak nu even niet daar is. Toch kan PSV niet al te lang koers varen zonder technisch directeur. Marcel Brands heeft dan wel de kennis in huis en weet zich ook wel raad met het technische beleid gezien alle contacten in het nationale en internationale voetbal. Er volgt echter een wereldkampioenschap voetbal over een goede twee maanden. Het mondiale eindtoernooi kan ervoor zorgen dat de panelen rond transfers sneller zullen gaan verschuiven dan in een normaal najaar.

De naam van Frank Arnesen is gevallen maar ook de naam van Max Huiberts valt zo nu en dan. PSV heeft in ieder geval een technische baas met veel internationale ervaring nodig. En dus zou max Huiberts een serieuze kandidaat kunnen zijn. Hoe zou het ondertussen met John de Jong gaan? De Jong heeft namelijk 22 jaar PSV achter de rug. Verschillende media melden dat er in de omgeving van John de Jong de afgelopen dagen met veel verbazing kennis is genomen van al het nieuws rond het onverwachte vertrek.

De Telegraaf schrijft daarover: “In de omgeving van De Jong is met grote verbazing kennis genomen van het alternatieve feitenrelaas, dat Brands had geconstrueerd. De algemeen directeur liet zich lenen om de kastanjes uit het vuur te halen voor Van der Wallen en Van Veen en suggereerde dat het pertinent níet de laatste transferwindow is geweest, die De Jong zijn positie heeft gekost, want die was volgens Brands perfect verlopen. Alle doelen waren gehaald met het invullen van meerdere cruciale posities door de komst van Walter Benitez, Xavi Simons en Luuk de Jong, waarbij uiteindelijk slechts 7 miljoen euro was uitgegeven en waarbij ook nog eens het uit de hand gelopen salarishuis was hervormd”, aldus de Telegraaf. Het gist en borrelt aan alle kanten bij PSV’, luidt de conclusie van de Amsterdamse krant.

Ook het ED spreekt van een bestuurlijke crisis. Het regionale medium noemt het verhaal van Brands over het vertrek van De Jong ‘ongeloofwaardig en inconsistent’. ‘Uit meerdere hoeken is bevestigd dat het vertrek van De Jong wel degelijk te maken heeft gehad met de eindfase van de transferperiode, waarin Gakpo niet is verkocht. In het kamp van De Jong overheerst het gevoel dat sprake was van een interne ego-strijd bij PSV en dat hij keihard is afgerekend op het niet verkopen van Cody Gakpo. Hij was verbijsterd en het verhaal van Brands kan maar moeilijk weerleggen dat dit onterecht was”, aldus het Eindhovens Dagblad.


Vorig artikelVan Hanegem geeft toe chagrijnig te zijn door winst PSV, de Kromme zag ‘andere’ wedstrijd
Volgend artikelLuuk de Jong én Madueke op de weg terug, Engelse aanvaller loopt voor op schema

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in