Home Nieuws Hoe gaan Peter Bosz en Noa Lang zich verhouden? Akyol heeft geen...

Hoe gaan Peter Bosz en Noa Lang zich verhouden? Akyol heeft geen spijt van harde uitspraken over Lang

3059
0

De zomerse transfer van Noa Lang naar PSV maakt al weken vele tongen los. De aanvaller zou dit seizoen voor PSV het verschil moeten gaan maken.

Dat Lang het in zich heeft het verschil te gaan maken, is voor een ieder wel duidelijk. Journalisten, analisten en andere voetbalprominenten in Nederland én Belgie blijken Noa Lang niet alleen een zeer getalenteerde voetballer te vinden maar ook een bijzonder mens. En dat is Noa Lang ook want de voetballer heeft het hart op de tong en is altijd goed voor gesprekken en interviews met inhoud. De aanvaller zegt wat hij denkt en daar vindt voetbalminnend Nederland én Belgie nu eenmaal wat van.

De eerste weken van Noa Lang bij PSV worden door de media in Belgie nog altijd op de voet gevolgd. Onze zuiderburen lijken de excentrieke aanvaller te missen nu de de competitie aldaar weer op het punt van aanvangen staat. Toch wordt er ook geregeld minder vleiend over de van Club Brugge overgenomen aanvaller gesproken.

Zo was Özcan Akyol, journalist en columnist bij verschillende kranten, niet alleen erg kritisch op Noa Lang maar bovendien ook verre van vleiend in zijn uitspraken over de aanvaller. Akyol ging wel degelijk een grens over, al vindt hij zelf van niet. Het betroffen grove beledigingen aan het adres van Noa Lang.

In De Oranjezomer werd Akyol recent gevraagd naar een reactie op zijn eigen uitspraken over Noa Lang. “Nee, ik heb geen spijt van mijn uitspraak”, zei de journalist overtuigend tegenover presentatrice Hélène Hendriks. Akyol heeft wel gemerkt dat zijn uitspraken veel stof hebben doen opwaaien. “Ik heb heel veel reacties gehad op mijn uitspraak, ja.”

Of het een logische transfer is voor PSV en Noa Lang, durft Akyol tot op heden niet te zeggen. “Het is een risico”, vindt Akyol over de transfer van Lang naar PSV. “Het is toch de vraag of die jongen daar kan aarden. In het gemoedelijke Eindhoven. Dat is een risico, ja. Noa Lang op de Herdgang. We gaan het zien.”

Noa Lang is tot op heden in ieder geval de duurste aankoop in de clubgeschiedenis van PSV en ook daarover zijn de meningen weer verdeeld. Voetbal International liet deze week in een Pro artikel optekenen dat Noa Lang vooral Noa Lang moet blijven en dat zijn kwaliteiten de boventoon moeten gaan voeren.

Redacteur Nathan Sprey van FCUpdate vraagt zich af hoe de samenwerking tussen Noa Lang, Peter Bosz en de rest van de selectie gaat verlopen. “Het is een egootje, daarmee is het afwachten hoe lang dat goed gaat met Bosz”, klinkt het. Ten slotte doet ook Mike Verweij namens De Telegraaf nog een duit in het zakje. De Ajax-watcher merkt dat vele Ajax fans balen van het vertrek van Lang naar PSV.

Mike Verweij reageerde daarnaast wat minder enthousiast op de opmerkelijke uitspraken van Akyol over Noa Lang. De journalist van De Telegraaf noemde Lang ‘te eerlijk’ en een ‘ontzettend aardige jongen’ en snapte de uitspraken van Akyol niet. “Dat slaat nergens op. Maar als je in Nederland eenmaal een stempel hebt… En dan wordt zijn voorkomen voor de camera aangegrepen. Maar dat is beneden alle peil. In de kern is het een goed jochie.”


Vorig artikelLanger verblijf Sangaré steeds waarschijnlijker, Ivoriaan ziet transfer naar Nottingham niet zitten
Volgend artikelEngelse media: Tottenham accepteert bod Spartak Moskou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in