Home Nieuws Hoe een verstandige vader en een shirt van Steven Bergwijn Madueke bij...

Hoe een verstandige vader en een shirt van Steven Bergwijn Madueke bij PSV bracht

4692
0

Noni Madueke timmert behoorlijk hard aan de weg. Zijn carrière verloopt via PSV naar vermoedelijk een grote Europese club.

De vader van Madueke speelde een belangrijke rol in het omgekeerde traject wat Madueke wist af te leggen ten op zichte van veel van zijn leeftijdsgenoten. Ga maar na; vele jonge talenten kiezen op jonge leeftijd voor een carriere bij een grote Engelse club en het salaris wat daarbij komt kijken, is een prettige bijkomstigheid te noemen.


De vader van Noni Madueke dacht daar heel anders over. Geen Tottenham Hotspur, Liverpool, Arsenal of Manchester United maar PSV in Eindhoven. Het Eindhovens Dagblad publiceert een mooi verhaal over de komst van Madueke naar PSV. Hoofd jeugdscouting Rini de Groot zegt tegen het Eindhovens Dagblad dat de eerste ontmoeting met de vader en zaakwaarnemer van Madueke een prettige ontmoeting was.

Een wedstrijd tussen Engelse en Nederlandse jeugdselecties, deed PSV besluiten contact te leggen met de zaakwaarnemer van Madueke, die op zijn beurt snel naar Eindhoven kwam om meer informatie te verzamelen.

Madueke bleef achter in Londen maar de eerste gesprekken werden opgestart. “We werkten tijdelijk vanuit bouwketen. Toch waren de vader van Noni en zijn zaakwaarnemer daar niet door afgeleid”, begint De Groot in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Ze keken naar de inhoud en waren heel enthousiast over het verhaal dat we hadden. Ze zagen hier een mooie kans. Ik heb ze in de morgen opgehaald bij Eindhoven Airport en een dag met hen bij de opleiding doorgebracht.”

De vader van Madueke bleek een verstandig man en zag kansen op een goede ontwikkeling voor zijn zoon, waarbij een goed en rustig tempo het credo bleek te zijn. “Vooral het perspectief voor jonge talenten in de Eredivisie sprak zijn vader enorm aan. Hij had echt de overtuiging dat zijn zoon in de Premier League minder snel aan bod zou komen en daardoor in zijn ontwikkeling geremd zou kunnen worden. Dat overkomt wel meer talenten in Engeland”, zegt Coolen tegen het ED.

Noni Madueke reisde later ook af naar Eindhoven, waar hij van Steven Bergwijn een PSV shirt kreeg overhandigd. Het maakte direct indruk op het jonge toptalent, zo valt in het ED te lezen. Engelse talenten in de leeftijdscategorie van Madueke zijn inmiddels bekend met de ferme ontwikkeling van Madueke en dit kan een gunstig effect hebben op de aantrekkingskracht van PSV en van de Eredivisie.