Home Nieuws Hoe een middenvelder van Bayern München verliefd werd op PSV en Eindhoven

Hoe een middenvelder van Bayern München verliefd werd op PSV en Eindhoven

1735
0

Wereldstad Munchen is een stad waar voetballers zich over het algemeen erg prettig voelen. De mondaine Zuid-Duitse stad ademt klasse, elegantie en voetbal.

De trots van Beieren FC Bayern Munchen is niet zomaar een club. Adrian Fein kende prima jaren bij het grote Bayern maar koos op slag toch voor een transfer naar PSV toen die kans zich voor deed afgelopen najaar.


Daar heeft de middenvelder bepaald geen spijt van getuige zijn uitspraken in clubblad De PSV supporter. Een toekomst bij PSV voelde meteen goed voor Fein, zo laat hij weten.

Sterker nog, hij werd ‘direct verliefd’ toen hij het Philips stadion zag en een rondleiding kreeg. De geschiedenis van de club, de grote naam die PSV in Duitsland heeft, het perspectief en Roger Schmidt, deden de rest.

Fein omschrijft zijn gevoel bij PSV. “Eerlijk gezegd werd ik direct verliefd bij het zien van de stad en het stadion”, vertelt Fein in gesprek met De PSV Supporter.

Een andere belangrijke reden voor de komst van Fein naar PSV, is dat de in Duitsland hoog aangeschreven trainer Roger Schmidt bij PSV de scepter zwaait.

“Dat Schmidt hier trainer is, is natuurlijk ook ontzettend belangrijk. Iedere Duitser die ook maar een beetje het voetbal volgt, kent Roger Schmidt, zijn reputatie en filosofie. Ik ben vooral ontzettend blij om hier te zijn en hoop samen met het team geschiedenis te gaan schrijven.”

PSV huurt Fein van het grote Bayern München en wist een optie tot koop te bedingen. De Duitse jeugdinternational is prima op zijn plaats en geniet van club, stad en land maar moest wel even wennen in en aan Nederland.

“Ik heb natuurlijk wat tijd nodig gehad me aan te passen en vooral te wennen hier”, zegt Fein. Hij vindt het prettig dat bij PSV meerdere spelers ook uit Duitsland komen. “Het is fijn hier landgenoten te hebben met wie ik gewoon in het Duits kan communiceren, maar ik ben ook van plan om samen met mijn vriendin Nederlands te leren om het aanpassen makkelijker te maken”, aldus een enthousiaste oud-speler van Bayern München, die grootse plannen heeft met PSV en zich meer dan op zijn plaats voelt bij de club en in Eindhoven.


Facebook Comments