Home Nieuws Hoe de wedstrijd Ajax – PSV met terugwerkende kracht frustraties oplevert: ‘Na...

Hoe de wedstrijd Ajax – PSV met terugwerkende kracht frustraties oplevert: ‘Na PSV konden we er niks meer van’

712
0

De ene nederlaag is de andere nederlaag niet maar feit is dat beide nederlagen die de Amsterdammers dit seizoen boekten, hard aangekomen zijn. Het betroffen

Over enkele weken is het weer zover en staan PSV en Ajax opnieuw tegenover elkaar maar dan in de eerste onderlinge competitiewedstrijd. We blikken alvast wat vooruit maar doen dat ook met de blik terug, naar begin augustus in de Johan Cruijff Arena.

Daley Blind verkondigde een maand of twee geleden met een stalen gezicht dat Ajax beter was dan PSV in de onderlinge wedstrijd in de Johan Cruijff Arena. Afgelopen zondag stond Blind na de verloren wedstrijd tegen FC Utrecht opnieuw met een stalen gezicht voor de camera en zei hij tegen de verslaggever van dienst dat hij de media niet zo serieus neemt.

Toen bleek wel weer dat de nederlaag in eigen huis tegen PSV zo zijn sporen in Amsterdam heeft achter gelaten. Met een nieuwe editie in aantocht is het interessant na te gaan hoe de nederlaag tegen de concurrent verwerkt wordt. Hoe staan PSV en Ajax ervoor zo enkele weken voor de onderlinge topper op de agenda. Beide ploegen ogen wat kwetsbaar en zijn zeker niet onverslaanbaar. Toch denkt men in medialand dat Ajax nog steeds een stuk boven PSV staat.

Maar toch voelt men in Amsterdam nattigheid als het over de afstand tussen Ajax en PSV gaat. Blind was vorige week nog net niet boos maar wel teleurgesteld door de nederlaag tegen Utrecht en zijn plaats op de bank. Blind was wel klaar met de vele loftuitingen over het spel van Ajax in de maand september, die weer afgewisseld werden met harde kritiek na Ajax – FC Utrecht. ‘Ik neem jullie niet serieus’, zei Blind tegen ESPN, doelend op de vele kritieken na Ajax – PSV. ‘Na PSV thuis konden we er niks meer van en enkele weken later staan we in de Champions League finale’, aldus Daley Blind, die de 0-4 thuisnederlaag tegen PSV kennelijk nog niet helemaal verteerd heeft.

Het worden met de topper Ajax – PSV op de agenda interessante weken komende periode. 24 oktober is het zover. Dan strijden Ajax en PSV om de koppositie in de Eredivisie.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here