Home Nieuws Hoe de kampioenswedstrijd van 2018 tegen Ajax inspiratie vormde voor een nieuwe...

Hoe de kampioenswedstrijd van 2018 tegen Ajax inspiratie vormde voor een nieuwe oorwassing

811
0

Het is al weer enkele jaren geleden dat PSV thuis wist te winnen van Ajax. In Amsterdam weet PSV geregeld te winnen en ook vaak uit te halen wat de score betreft.

De laatste thuiszege op Ajax dateert van het najaar van 2018. Luuk de Jong beseft dezer dagen als aanvoerder van de club wat er allemaal op het spel staat de laatste weken van seizoen 2022-2023. De stand op de ranglijst laat zien dat er gewonnen moet worden. Dat was in het kalenderjaar 2018 bepaald wel anders. In april had PSV aan een zege meteen genoeg om de titel binnen te halen maar een punt of nederlaag was slechts uitstel van executie geweest voor de Amsterdammers. PSV had de strijd om de landstitel in april 2018 geheel in eigen hand en was anders een week later kampioen geworden.

Weer een half jaar later stond er opnieuw een editie op het programma. In september 2018 speelde PSV al vroeg in het seizoen als regerend landskampioen tegen de Amsterdammers. Opnieuw haalde PSV flink uit en werd de ploeg van Ten Hag met 3-0 naar huis gestuurd. Luuk de Jong blikt in gesprek met AD Sportwereld terug op de zege in 2018, wat momenteel dus nog de laatste thuiszege tegen Ajax betekent. De Jong laat weten dat de eerdere overwinning van april dat jaar inspiratie vormde voor de nieuwe oorwassing tegen de Amsterdammers.

“We wonnen die wedstrijd ook nog als regerend kampioen. Een paar maanden eerder werden we dat tegen Ajax. In een rechtstreeks duel, ook thuis, ook 3-0. Die beelden keken we toen in de uren voor de aftrap terug, als extra motivatie. Nu is PSV alweer vier jaar zónder kampioenschap. En we staan ook niet dicht bij plek 1”, zegt de aanvoerder, die zich een jaar vergist want PSV moet het al vijf jaar zonder landstitel doen.

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft de aanvoerder verder aan uit te kijken naar de wedstrijd tegen Ajax. “In mijn eerste PSV-periode speelde ik altijd graag tegen Ajax. Zeker thuis”, aldus De Jong. “Dit is een tegenstander die per definitie zelf wat wil. Je komt meer dan tegen andere teams in één-tegen-één-situaties. Er ligt voor een spits net wat meer ruimte in het strafschopgebied.”

Met vertrouwen kijkt hij uit naar de dubbele ontmoeting met Ajax. “En weet je: PSV – Ajax gaat nu niet rechtstreeks om plek 1, nee. Daarin falen we. Maar het blijft wél PSV – Ajax. Je staat ’s morgens toch net even anders op”, aldus Luuk de Jong.


Vorig artikelLuuk de Jong: ‘Acht punten achter Feyenoord kan gewoon niet’
Volgend artikelAjax weggespeeld | Enorme focus en toewijding werd gemist in verloren uitduels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in