Home Nieuws Hoe Benítez zijn draai vond in Nederland: Is de Argentijn nu een...

Hoe Benítez zijn draai vond in Nederland: Is de Argentijn nu een topkeeper of toch niet?

817
0

Walter Benítez kreeg voordat hij nog maar één bal in Eindhoven had gestopt de grootste complimenten want PSV was het gelukt een echte topkeeper te verleiden zijn carrière in Nederland voort te zetten. Althans, dat was de insteek.

Hoe is dat enkele maanden later? Benítez presteert goed en stabieler dan Drommel maar foutloos is het nog lang niet. Of er nog rek in zit valt nog te bezien. Grof gezegd kan er ook worden geconcludeerd dat het tweeluik tegen Rangers door Benítez in het nadeel van PSV is beslecht. Het waren immers twee flinke fouten die achter zijn naam staan. Soms maakt de Argentijn een matige indruk met half ingrijpen maar evenzo vaak verricht de doelman geweldige reddingen voor PSV en houdt hij de ploeg op de been. Foutloos is het zeker niet, stabieler dan Drommel zeker wel.

Benítez kende tot op heden zeker een internationale carrière maar international voor zijn land is hij nog niet. Wel worden de prestaties van Benítez in thuisland Argentinië in de gaten gehouden door de succesvolle bondscoach van Argentinië. De Argentijnse doelman voelt zich inmiddels op zijn plek, maar moest op het begin behoorlijk wennen aan Nederland zegt hij tegen de Telegraaf.

“Alles is nu compleet anders”, aldus Benítez, die Nederland vergelijkt met het leven in Zuid-Frankrijk. “Het voetbal is anders, de taal is anders, de cultuur is anders, het leven in zijn totaliteit is anders. Maar beetje bij beetje wen ik er aan. Ik voel me op mijn gemak en dat is het belangrijkste. De manier van werken bij PSV bevalt me, het trainingscentrum is heel mooi en het stadion en de supporters zijn geweldig.”

In zijn zes seizoenen bij Nice hield Benítez geregeld nu nul. Iets wat hem dit seizoen pas één keer lukte in het duel met RKC Waalwijk. “In Frankrijk lukte me dat heel vaak. Dat moet hier ook weer gaan gebeuren. Ik vind dat we daarvoor met elkaar goed aan het werk zijn. Het is natuurlijk heel mooi om doelpunten te maken, maar het is ook belangrijk om het achterin dicht te houden”, aldus Walter Benítez.


Vorig artikelYvon Mvogo genoot van zijn eerste jaar PSV maar zegt: ‘Ik verwachtte op zijn minst eerlijkheid’
Volgend artikelRobert van der Wallen droomt van drie sterren op het shirt: ‘Hij zat er helemaal doorheen na Rangers’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in