Home Nieuws Hirving Lozano verwacht veel van Johan Bakayoko: ‘Ik moet eerst mijn plek...

Hirving Lozano verwacht veel van Johan Bakayoko: ‘Ik moet eerst mijn plek verdienen’

1562
0

Hirving Lozano is opnieuw contractspeler van PSV en dat zagen maar weinigen aankomen. Vier jaar geleden trok Lozano naar Napels maar de PSV-deur ging onverwacht weer open.

Deze week kreeg PSV vanuit de IND de werkvergunning voor Lozano binnen en dus volgde de presentatie van de Mexicaan. De PSV aanhang is bijzonder blij met de terugkeer van de Mexicaan maar dat geldt andersom net zo. Voor de Nederlandse media bleek de terugkeer van Lozano in combinatie met zijn presentatie aanlediing te zijn om massaal naar het Philips Stadion af te reizen.

ESPN, de NOS, de andere landelijke kranten en de regionale krant het Eindhovens Dagblad, doken vol op de presentatie van de Mexicaanse aanvaller. PSV haalt Hirving Lozano als een verloren zoon binnen. Zijn jaren in Italië hebben hem naar eigen zeggen rijper gemaakt. “In fysiek en mentaal opzicht en ook als voetballer.”

Lozano kreeg de nodige vragen op zich afgevuurd maar hield zich zo nu en dan ook op de vlakte. Het was duidelijk: Lozano wil eerst presteren en dan pas praten. Hij beseft dat hij wordt gezien als een speler die door het vuur gaat om zijn doelen te verwezenlijken.

“Zo is het, dat zal niet veranderen. Ik denk dat dat ervoor heeft gezorgd dat ik belangrijke dingen heb bereikt. Dat zal niet veranderen. Ik hou ervan om wedstrijden te spelen. Ik hou van winnen. Ik ben competitief ingesteld. Op het veld ben ik een compleet ander mens dan buiten het veld.”

In zijn eerste seizoen kwam Lozano tot zeventien treffers voor PSV, maar aan de vraag of hij zich nu gaat mengen in de strijd om de topscorerstitel, wil hij zich niet branden. Lozano wil eerst een basisplaats afdwingen in het elftal van Peter Bosz en dat zal niet zo eenvoudig worden.

“Ik moet eerst mijn plek verdienen. Hopelijk kunnen we het hier aan het einde van het seizoen nog eens over hebben”, aldus Lozano, die weet dat PSV met Johan Bakayoko een geweldige ontwikkeling doormaakt. Lozano verwacht veel van de jonge spelers bij PSV en zag afgelopen jaren het ene na het andere talent doorbreken bij de club. Het doel van Lozano is duidelijk: de landstitel moet worden veroverd ten koste van Feyenoord.

“Ik wens alle Mexicaanse spelers veel succes toe, maar nu moeten we tegen elkaar spelen. God zal mij uiteindelijk een kans geven, daarna zal blijken wie die titel krijgt. Maar we moeten er eerst hard voor werken. Dat duurt ook nog wel even”, wijst hij naar de concurrent uit Rotterdam en haar Mexicaanse spits.


Vorig artikelXavi Simons in bijzonder rijtje, Simons kijkt uit 30 oktober
Volgend artikelNa exit bij PSV, bezoek aan Arsenal en geruchten over Manchester United, traint El Ghazi nu mee bij Ajax

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in