Home Nieuws Hirving Lozano over Amerikaanse interesse: ‘Ik hou van deze stad en de...

Hirving Lozano over Amerikaanse interesse: ‘Ik hou van deze stad en de mensen’

3682
0

PSV orienteert zich ondertussen op een nieuwe buitenspeler en verwacht daarnaast dat Johan Bakayoko zal gaan vertrekken.

Noa Lang is op de weg terug en zal normaal gesproken topfit aansluiten bij de eerste training van het nieuwe seizoen. Dat geldt ook voor Hirving Lozano, althans..normaal gesproken. Het gonst namelijk van de geruchten rond de Mexicaanse aanvaller. Blijft Lozano gezien alle interesse vanuit de Major League Soccer in de Verenigde Staten?

Hoe staat de aanvaller er zelf in of kan er simpelweg niet teveel over worden losgelaten? Hirving Lozano denkt eigenlijk op dit moment niet aan een transfer naar de Verenigde Staten. In de media, met name in Engeland en natuurlijk in de Verenigde Staten zelf, wel degelijk in verband gebracht met een vertrek. Dat ontkracht de aanvaller uit Mexico inmiddels.

Eind april bracht het Britse medium The Athletic naar buiten dat San Diego FC, dat in 2025 toetreedt tot de Major Soccer League, ‘vergevorderde gesprekken’ voerde met het management van Lozano. De 28-jarige Mexicaan weet van niets. “Ik verwacht nog lang in Europa te spelen”, zegt hij in gesprek met ESPN. “Ik hou van deze stad en de mensen. Hier zorgen ze goed voor me. Ik hoop hier nog lang te blijven”, zegt de Mexicaan over PSV en Eindhoven.

Lozano kende een licht tegenvallend en enigszins moeizaam seizoen bij PSV, dat hem vorig jaar overnam van SSC Napoli. PSV verkocht Lozano in 2019 voor ruim 40 miljoen euro aan Napoli en kocht de Mexicaan vorig jaar zomer weer terug voor een kleine 15 miljoen euro. Enkele blessures en reservebeurten verder is Lozano alsnog en opnieuw weer landskampioen maar de kritiek valt nu eenmaal niet te ontkennen.

“Uiteraard wil ik altijd honderd procent zijn en daar hard voor werken. Volgens mij heb ik bewezen dat ik een andere speler ben. Ik ben volwassener en help het team altijd. Dat laat ik denk ik altijd zien op het veld.” Dit seizoen kwam Lozano, mede door blessureleed, tot dusver tot 23 Eredivisie-duels. Daarin scoorde hij zes keer. In onderstaande video legt Lozano uit hoe het seizoen voor hem is verlopen.


Vorig artikelVIDEO | De BESTE GOALS, SKILLS & ASSISTS van Sergiño Dest bij PSV
Volgend artikelMet de Amsterdamse onrust en een Feyenoord dat zichzelf weer lijkt, is PSV koning te rijk na deze uitspraak Peter Bosz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in