Home Nieuws Hirving Lozano onderwerp van gesprek

Hirving Lozano onderwerp van gesprek

41
15

Na de wedstrijd tegen NAC Breda was er opnieuw ophef over Hirving Lozano. De Mexicaanse aanvaller maakte een slaande beweging richting NAC-verdediger Pablo Mari.

Iets wat hij een week eerder ook al deed tijdens Mexico – Ijsland. Het Eindhovens Dagblad praatte daarover met psychiater Bram Bakker. “Er is iets mis met zijn impulscontrole. Het is een winnaar die een kwetsbare kant heeft. Dat weten alle verdedigers,” aldus Bakker. “Op een gegeven moment moet het kwartje toch gaan vallen. Blijkbaar waren de huidige maatregelen niet voldoende. Als ik Phillip Cocu was, zou ik een minder talentvolle verdediger instrueren om Lozano tijdens de trainingen een paar keer helemaal gek te maken. Als hij zich dan weer uit de tent laat lokken, is het makkelijk om een keer in te grijpen. Na een aantal ervaringen gaat het beter, verwacht ik.”

In gesprek met het Algemeen Dagblad praat Dick Jol over de slaande beweging van Hirving Lozano tegen NAC Breda. De oud-scheidsrechter verwacht dat de aanklager van de KNVB een onderzoek tegen hem zal gaan instellen. “Hij heeft ook nog een voorwaardelijke straf staan, dus ik reken er wel op. Maar dat onderzoek moet er dan wat mij betreft ook komen voor David Neres, die bij Ajax in Groningen ook de fout in ging,” aldus Jol.

De voormalig toparbiter denkt dat een gesprek met een oud-scheidsrechter Lozano zou kunnen helpen. “Ik heb zelf wel eens met spelers gesproken om aan te geven hoe scheidsrechters tegen dit soort dingen aankijken. Bij Lozano gebeurt het nu meerdere keren achter elkaar, dus het lijkt me geen overbodige luxe dat er ook vanuit die hoek een keer met die jongen gesproken wordt,” geeft Jol aan.

 


Facebook Comments

15 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here