Home Nieuws Hirving Lozano neemt met emotie afscheid van zijn PSV: ‘Eens PSV, altijd...

Hirving Lozano neemt met emotie afscheid van zijn PSV: ‘Eens PSV, altijd PSV’

108
0

Hirving Lozano gaat bij PSV de geschiedenisboeken in als succesvol aanvaller en volgt daarmee het voetspoor van andere Mexicaanse voetballers die uiterst succesvol waren in Eindhoven.

Lozano had zo nu en dan het stempel een broodvoetballer te zijn maar wie onderstaand recent Instagram bericht van Lozano leest, weet wel beter. De Mexicaan en zijn gezin hebben PSV in hun hart gesloten en sluiten vol emotie een prachtige periode in hun leven af, zo blijkt uit de woorden van zijn gezin.

Lozano begint aan zijn afscheid met een terugblik naar een voor hem bijzonder moment in de zomer van 2017. ‘Mijn eerste herinnering aan Eindhoven bezorgt me een glimlach. We gingen samen de stad verkennen voordat de officiële presentatie al was geweest. Het verhaal dat ik nu vertel is het verhaal van een begin van een soort liefde en respect. We reden met de auto door de binnenstad en kwamen een fietser tegen. Op het achterzitje zat een kind van ongeveer 10 of 11 jaar en hij leek een beetje boos. Bij een stoplicht stonden we in de rij en we kruisten elkaars blik. Hij herkende me en zijn gezicht veranderde en hij gaf me de eerste glimlach van een fan in Eindhoven. Ik voelde emotie, het was heel mooi en het beste welkom wat de stad me kon geven. Ik voelde meteen een connectie en begon me onderdeel te voelen van het grote instituut PSV.’

Nu zijn we twee jaar verder. Vanaf dat moment tot vandaag bouwden we aan een familieband, aan nieuw geluk ver van huis met sporadische bezoeken van familie en vrienden. Dat gebeurde in een stad, met tal van gebruiken die we nog niet kenden. Eindhoven ontving ons met een prachtige glimlach en dat bleef al die tijd zo. We hebben lieve mensen ontmoet, onze buren zijn vrienden geworden en waren er toen het moeilijk was voor ons. Er waren handen om ons te ondersteunen om het voor ons makkelijker te maken. We zijn hier gegroeid, hebben nieuwe dingen geleerd en ons kunnen ontwikkelen en mijn familie neemt dit mee. We zijn een beetje Hollands en Eindhovens geworden en we zijn van de stad gaan houden zoals jullie dat doen. We waren hier gelukkig, mijn kinderen zijn hier deels opgegroeid. Het waren twee prachtige jaren en onze harten doen pijn nu we vertrekken. We blijven toch dromen en we moeten vooruit. Op een dag komen we terug en zingen we ‘Sweet Caroline’, met zijn allen samen in het Philips Stadion.’

Lozano en zijn gezin hebben alle mogelijke opties en manieren gebruikt om hun PSV periode af te sluiten en de fans uitgebreid te bedanken. Lozano heeft inmiddels ook afscheid genomen van zijn woonomgeving. De Mexicaan was een graag geziene gast in zijn omgeving en onderhield warme contacten met de buurt waar hij twee jaar uiterst prettig woonde. Zijn kinderen spraken de via Fox Sports de fans nog toe: ‘Eens PSV, altijd PSV’.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here