Home Nieuws Hirving Lozano een maand terug bij PSV: ‘Een lichte tegenvaller’

Hirving Lozano een maand terug bij PSV: ‘Een lichte tegenvaller’

5293
0

Het verhaal van PSV – Sevilla FC kan vertaald worden als zijnde een energieke wedstrijd met gelukkige afloop voor PSV, hoewel de remise wel meer dan verdiend te noemen is.

Een topprestatie dient er geleverd te worden om in de Champions League tot een goed resultaat in de vorm van winst te geraken. PSV leverde nagenoeg een topprestatie dinsdagavond maar enkele momenten van onoplettendheid brachten de twee tegentreffers op het scorebord. Uiteindelijk kan het behaalde punt nog van grote waarde gaan zijn mocht PSV er in gaan slagen om de Franse club Lens twee keer te verslaan.

De komende twee Champions League-wedstrijden tegen RC Lens zullen bepalend gaan zijn voor het vervolg van PSV in Europa. Gaat het PSV lukken beslag te leggen op de felbegeerde tweede plaats in groep B of wordt het overwinteren in de Europa League? Dat laatste is toch het minste wat we van deze talentvolle groep mogen verwachten. De enigszins gelukkige afloop tegen Sevilla was mede te danken aan Hirving Lozano, die niet bijzonder goed in wist te vallen.

De Mexicaan is nu een goede maand terug bij PSV maar wist nog geen onuitwisbare indruk achter te laten. Sterker nog, de Mexicaan loopt zich vaker vast dan gewenst en speelt domweg soms ongelukkig. Zijn plaats op de bank tegen Sevilla kwam dan ook weer niet helemaal uit de lucht vallen. Johan Bakayoko maakt een iets beter indruk op dit moment en oogt daarnaast onvoorspelbaarder aan de bal.

Zoals gezegd verscheen de 2-2 mede op de borden dankzij de voorzet van Hirving Lozano, die de bal via Luuk de Jong bij Teze voor de voeten zag vallen maar verder zit de Mexicaan niet in de beste fase bij PSV. Het Eindhovens Dagblad omschrijft de situatie van Lozano bij PSV dan ook als ‘een lichte tegenvaller’.

‘De Mexicaan is nog niet de speler die PSV op elk niveau op sleeptouw kan nemen en dat is een lichte tegenvaller. Natuurlijk moet hij zich weer aanpassen in Eindhoven en is de situatie totaal anders dan toen hij in 2017 als jong talent aansloot en direct iedereen overrompelde. Nu oogt Lozano op het veld anders en mede daarom krijgt Johan Bakayoko, ook nog niet in topvorm, de voorkeur’, overziet de regionale krant de situatie rond de Mexicaan.

De Eindhovense krant maakt nog de kanttekening dat Lozano door het laat verkrijgen van een werkvergunning een achterstand zou kunnen hebben in training maar dat lijkt niet de oorzaak te zijn van zijn nog geringe topvorm.

‘Door het aanvragen van een werkvergunning kon Lozano een week niet met de groep trainen, maar inmiddels zou hij wat verder moeten zijn. Met één goal tegen Almere City FC zal hij zelf absoluut niet tevreden zijn, maar binnen PSV is nog niemand heel ongerust. Er is vertrouwen dat ‘Chucky’ dit seizoen gewoon weer belangrijk wordt voor de club. Dat het tot nu toe niet meevalt, is wel een gegeven’, aldus de regionale krant over de vorm van Hirving Lozano.


Vorig artikelDirecteur Sevilla onder de indruk en wijst naar Philips Stadion: ‘PSV heeft betere selectie dan Feyenoord en is favoriet voor de titel’
Volgend artikelRC Lens in 2020 nog actief in Ligue 2 | Aanvaller Lens én Arsenal-trainer Arteta waarschuwen PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in