Home Nieuws Hirving Lozano, al jaren weg uit Eindhoven maar niet vergeten: ‘Zoveel trammelant...

Hirving Lozano, al jaren weg uit Eindhoven maar niet vergeten: ‘Zoveel trammelant mee gehad’

6792
0

Hirving Lozano draagt alweer enkele seizoenen het shirt van Napoli. In Napels maakt de Mexicaan veel indruk zoals hij dat eerder in Eindhoven ook deed.

Lozano wordt net als in zijn PSV tijd steeds in verband gebracht met een transfer naar de absolute top van Europa maar vooralsnog is Napels zijn thuisstad. Lozano is belangrijk voor Napoli, zoals hij dat eerder ook voor PSV was. Belangrijk was Lozano ook voor Pachuca FC, de werkgever voor zijn transfer naar Eindhoven. Hans Westerhof kan het zich allemaal nog goed herinneren. Westerhof was in het verleden trainer van PSV, maar is tegenwoordig samen met zijn zoon Wout actief bij de Mexicaanse club. Pachuca en PSV hebben connecties met elkaar, immers kwam na Hirving Lozano ook Érick Gutiérrez naar Eindhoven.

Lozano was in zijn periode in Mexico al een eigenzinnige speler te noemen. Vader en zoon Westerhof weten er alles van. Twee van de grootste talenten van Mexico wisten zich onder de familie Westerhof te ontwikkelen tot de spelers die ze nu zijn: Hirving Lozano en Érick Gutiérrez. De boezemvrienden werden in Mexico kampioen met de Onder 16 en Onder 17, maar moesten bij PSV heel erg wennen aan de directe, Nederlandse benadering van hun trainers.

“Hier pakken trainers de beste spelers niet aan, omdat ze wedstrijden voor je beslissen”, weet Westerhof. “Daardoor worden ze verwend. Ik zette Lozano juist op de bank bij een finale, omdat hij niet wilde meeverdedigen. Ik kon zijn gedrag niet accepteren. Hij moest veranderen”, aldus Westerhof tegenover ELF Magazine.

“We hebben niet zoveel geld als Monterrey, Chivas en América, maar de club investeert op de juiste manier”, zegt Wout Westerhof. “Het eerste elftal speelt met veel eigen jeugd om de bovenste plekken en de talenten blijven komen”, aldus vader en zoon Westerhof in een terugblik in ELF Magazine.


Vorig artikelSteven Bergwijn op weg naar Amsterdam en dus klinkt er: ‘Als ik PSV was, zou ik hem direct halen’
Volgend artikelÉrick Gutiérrez over de bekerfinale: We hadden het er vooraf over, dat het een unieke sfeer was’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in