Home Nieuws Higler blijft bij besluit: Geen strafschop Feyenoord na vermeend hands Dumfries

Higler blijft bij besluit: Geen strafschop Feyenoord na vermeend hands Dumfries

265
0

Even was er grote vertwijfeling in het Philips Stadion na een corner van Feyenoord.

Maar scheidsrechter Dennis Higler staat nog steeds achter zijn beslissing om aanvoerder Denzel Dumfries van geen strafschop tegen te geven.


Dumfries leek de bal bij een gelijke stand (1-1) even met een hand te raken tijdens een duel met Eric Botteghin. „Ik zie Dumfries met een hoge arm”, vertelde Higler bij FOX Sports. „In het veld heb ik het idee dat hij de bal kopt en dat die arm daar inderdaad dichtbij zit.”

De videoscheidsrechter heeft het moment uit verschillende hoeken en standen bekeken en echt goed de tijd genomen om dat nauwkeurig te doen”, vervolgt Higler. „Dan zie je ook dat uit de ene hoek lijkt het alsof de bal op de hand komt. Uit de andere hoek lijkt hij te koppen.”

Wat ik veel belangrijker vind”, stelt Higler, „als je de camera linksonder pakt, zie je de spelers van achteren. Ze gaan het duel aan en de arm van Dumfries zit keurig laag. Door het contact met Botteghin gaat die arm ook omhoog. Ik ben er niet zeker van dat de bal op z’n arm komt. Maar al zou dat zou zijn, dan is het voor mij nog geen strafbare handsbal”, aldus Higler over het moment na rust in de zestien van PSV.


Facebook Comments