Home Nieuws Hiddink verwacht veel van Ruud van Nistelrooij: ‘Voetbal wordt wezenlijk anders dan...

Hiddink verwacht veel van Ruud van Nistelrooij: ‘Voetbal wordt wezenlijk anders dan nu onder Schmidt’

561
0

Guus Hiddink ziet het helemaal zitten in de trainersloopbaan van Ruud van Nistelrooij bij PSV.

De Achterhoeker heft veel vertrouwen in de trainerscapaciteiten van de nieuwe trainer van PSV. Opvallend is wel dat Hiddink verwacht dat PSV een heel ander spel gaat spelen onder Ruud van Nistelrooij dan nu onder Roger Schmidt. Het wordt volgend seizoen zeker niet saai om naar het PSV van Ruud van Nistelrooij te kijken, is Guus Hiddink van mening. Hiddink verwacht ‘dominant, aanvallend voetbal met een hoge intensiteit’.

“Natuurlijk is Ruud er klaar voor”, zegt Hiddink tegen Voetbal International. De 75-jarige Achterhoeker fungeert in Eindhoven als klankbord maar wenst daar verder geen formeel etiket op te plakken. “Hij is nu 45 jaar, hij heeft een prachtige carrière gehad op topniveau in onder meer Engeland en Spanje. Ruud was als spits in het internationale topvoetbal echt een heel grote jongen en dat dit een ander vak is beseft hij goed. Daarom is hij er ook zo serieus mee bezig.”

Van Nistelrooij is er helemaal klaar en ‘denkt goed over de dingen na’, is Hiddink van mening. “Toen ik hem als assistent bij Oranje haalde, vond hij het wel even genoeg. Toen zei ik: Nee, Ruudje, het is niet genoeg, nu moet je doorzetten en je Pro Licence-diploma halen. De rest van de papieren had hij al. Hij heeft daarna de juiste stappen gezet als jeugdtrainer, assistent en nu coach van Jong PSV.”

“Ik verwacht wel dat het voetbal wezenlijk anders zal zijn dan nu onder Roger Schmidt”, aldus Hiddink. “Een andere manier van spelen en een andere veldbezetting. Ruud zal ook zijn eigen carrière meenemen in het voetbal dat hij wil gaan spelen. Dus met een hoge intensiteit. Het zal absoluut niet saai worden. Ik verwacht dominant, aanvallend voetbal met een hoge intensiteit”, besluit Hiddink in gesprek met Voetbal International.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here