Home Nieuws Hiddink maakt ‘klankbordrol’ kleiner: ‘Ik praat af en toe met John de...

Hiddink maakt ‘klankbordrol’ kleiner: ‘Ik praat af en toe met John de Jong’

879
0

Guus Hiddink staat achter de keuze van PSV om Ruud van Nistelrooij aan te stellen als hoofdtrainer.

Hiddink werd door de directie van PSV gekend in de keuze van de club om vol voor Ruud van Nistelrooij te gaan als nieuwe hoofdtrainer. Voor de buitenwacht had het er afgelopen dagen alle schijn van dat Guus Hiddink een prominente rol in de keuze van PSV had om voor van Nistelrooij als hoofdcoach te gaan. Dat weerspreekt Hiddink in gesprek met de NOS.

De voorbije periode is Hiddink meer dan eens ‘klankbord’ van de club genoemd en daar vindt Hiddink wel iets van. “Dat woord is iets te prominent in de pers gekomen”, zegt Hiddink in gesprek met de NOS. “Ik praat af en toe met John de Jong en Toon Gerbrands, ook de afgelopen maanden. Dan ga je een beetje filosoferen over wie Roger Schmidt moet opvolgen. En dan komen er allemaal namen naar voren, waaronder die van Van Nistelrooij.”

Onder meer Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad sprak recent over een zogenaamde klankbordrol van Hiddink bij PSV maar gaf later te kennen dat die zogenaamde rol van Hiddink iets groter was gemaakt. Guus Hiddink geldt meer als spreekbuis voor de PSV directieleden.

De ervaren voetbalman en boegbeeld van de club, vindt wel dat PSV er goed aan heeft gedaan om Ruud van Nistelrooij per heden naar voren te schuiven als hoofdtrainer. Hiddink prijst PSV met de gemaakte keuze en geeft aan daar zelf ook een stem in te hebben gehad. Wel zegt Hiddink dat hij niet actief betrokken is geweest bij de aanstelling van Van Nistelrooij als hoofdtrainer van de club.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here