Home Nieuws Guus Hiddink geniet van Cody Gakpo: ‘Zijn ontwikkeling is enorm fijn om...

Guus Hiddink geniet van Cody Gakpo: ‘Zijn ontwikkeling is enorm fijn om te zien’

323
0

Guus Hiddink zegt in gesprek met PSV TV te genieten van zijn pensioen en laat weten de club nog op de voet te volgen.

De Achterhoeker blikt in gesprek met PSV TV terug op zijn tijd in Eindhoven en heeft louter mooie herinneringen. Een blik op de toekomst leert Hiddink dat PSV er goed voor staat. Hiddink geniet van de jeugdopleiding en met name de ontwikkeling van Cody Gakpo kan hem zeker bekoren.

“Er zijn een aantal jongens die zich goed ontwikkeld hebben. De ontwikkeling van Gakpo vind ik enorm fijn om te zien. In mijn tijd als adviseur van Faber praatte ik met die jongens op De Herdgang. Je hebt de mogelijkheden, waar moet je gaan spelen?”

Hiddink zag Gakpo komen en groeien tot de speler die hij nu is. “In de begintijd vond ik dat hij zijn actie te vroeg, bij de linksback-positie, begon. Dan moet hij diagonaal vijftig meter oversteken. En hij heeft de vaardigheden om mensen uit te spelen. Dat heeft Madueke ook. Dan heb je heel veel extra’s in je team. Dan praat je met die jongens: ga eens wat meer zoeken tussen de linies, tegen de verdediging aan. Dat je niet vijftig meter moet overbruggen, maar dertig”, zo sluit Hiddink zijn gesprek met PSV TV af.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here