Home Nieuws Hiddink blikt terug op twee zwarte momenten: kogelbrief PSV fans en bedreigingen...

Hiddink blikt terug op twee zwarte momenten: kogelbrief PSV fans en bedreigingen na PSV interesse voor van der Vaart

3340
0

Guus Hiddink is recent 75 jaar geworden en dat was voor veel landelijke en internationale media reen om met Guus Hiddink in gesprek te gaan over zijn lange en rijke carriere.

De inmiddels 75-jarige Varssevelder kende en kent prachtige jaren in het voetbal. Een ieder weet natuurlijk dat voor Hiddink alles begon bij PSV in Eindhoven. Wat dat betreft heeft Hiddink zijn afkomst nooit verloochent. De Achterhoeker koestert zijn jaren bij PSV als geen ander en is met grote regelmat te gast bij PSV en bijeenkomsten van de club alsmede bij wedstrijden van PSV en andere evenementen. Ook komt Hiddink geregeld kijken op de Herdgang waar uiteraard nog altijd veel bekenden rondlopen uit het tijdperk Hiddink bij PSV. Het betreffen uiteraard twee officiële tijdperken welteverstaan.

Hiddink heeft genoten van zijn lange carrière maar benadrukt in gesprek met onder meer het NRC dat er ook diepe dalen waren en zwarte momenten. Het betreffen namelijk twee incidenten met bedreigingen rond zijn persoon en rond zijn familie. “Niet één carrière verloopt gladjes. En voetbal is nu eenmaal geen wetenschap, het gaat om mensen en emoties”, zegt Hiddink tegen het NRC. “Maar inderdaad, ik heb heel verschillende kanten van de mens leren kennen. Die beginperiode bij PSV was niet makkelijk. Het is de enige keer dat ik bedreigd ben. Ik kreeg een brief thuis met twee kogels. Je bent geneigd te denken: wat een malloot. Maar ik merkte wel dat ik onder het stuur zakte als ik het clubterrein af reed. Pas toen de dader gepakt was kon ik mij weer ontspannen”, zegt Hiddink over de periode 2002 toen hij voor de tweede keer in zijn carrière aan de slag ging bij PSV.

In het NRC artikel wordt voor waarheid aangenomen dat de kogelbrieven afkomstig waren van PSV fans. Op sociale media zijn daar inmiddels berichten over verschenen dat dit niet zomaar voor waarheid aangenomen kan worden.

Er was nog een tweede verschrikkelijk incident. Daar werden zijn ouders onbedoeld ook slachtoffer van. Het raakte Hiddink diep omdat zijn ouders in 2006 reeds de leeftijd van tachtig jaar hadden bereikt. In een documentaire op de VARA liet Guus Hiddink toen weten dat hij de op dat moment bij Ajax spelende Rafael van der Vaart niet naar PSV gehaald heeft, omdat anders zijn ouders in de Achterhoek zouden worden aangevallen met een brandbommen brief. Het hakte er diep in bij de familie Hiddink. “Als je Rafael van der Vaart koopt, dan zullen de brandbommen via deze brievenbus het huis binnenkomen. Zeer zwak, misselijk en vals dat bepaalde mensen op deze manier iets willen bereiken,” aldus Hiddink over het voorval in 2006, wat hij als dieptepunt en uiterst zwart moment in zijn carrière weet te omschrijven.

Van der Vaart wilde op dat moment vertrekken uit Amsterdam en werd aan PSV gelinkt, mede vanwege eerdere uitspraken van Raphael van der Vaart over PSV en Romario. De huidig NOS analist stak in die periode niet onder stoelen of banken dat hij warme gevoelens voor PSV had in de periode van Romario. Van der Vaart stond te boek als een groot Roamrio fan.

Hiddink kreeg in zijn lange carrière als trainer ook te maken met louche zaakwaarnemers. “Nou ja, er gaat natuurlijk veel geld om in het voetbal. En waar veel geld verdiend kan worden, ligt corruptie op de loer. Ik ben als coach vaker benaderd door agents als er een rapport werd opgesteld over de selectie van het komende jaar, van welke speler werd het contract verlengd, van wie niet. ‘Als je zorgt dat mijn speler blijft, krijg je een bedrag’, zeiden ze dan”, biecht Hiddink op.

Hiddink erkent tegenover het NRC dan ook dat de zaakwaarnemers hem rechtstreeks probeerden om te kopen. Daar is de 75 jarige oud-trainer open en eerlijk over. “Ja. Daar heb ik natuurlijk nooit aan toegegeven, maar ik kan me goed voorstellen dat die verzoeken wel eens gehonoreerd zijn”, aldus Guus Hiddink.


Vorig artikelPSV bevestigt lezing Raiola, met wie Ihattaren gebroken lijkt te hebben: Raiola raadde Ihattaren buitenland af
Volgend artikelOranje in Montenegro met half elftal voormalig PSV’ers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in