Home Nieuws Hidde Jurjus: Keeper met ambities én aanpassings problemen

Hidde Jurjus: Keeper met ambities én aanpassings problemen

115
0

Hidde Jurjus heeft jaren achtereen geen leven als topsporter nagestreefd. Pas sinds zijn komst naar Eindhoven zijn er dingen anders. Jurjus geldt als potentieel eerste keeper in Eindhoven maar een bijster sterke periode heeft hij niet achter de rug.

Jurjus geeft toe dat hij de nodige aanpassingsproblemen heeft gekend bij PSV. De 23-jarige doelman, die komend seizoen wordt verhuurd aan Roda JC, kwam vorige zomer over van De Graafschap. “Sinds vorig jaar voel ik me echt beroepsvoetballer”, zegt Jurjus tegen Voetbal International. “Eerder was het voor mij altijd nog alsof ik in het eerste van mijn eigen dorp keepte. Ik kende iedereen en deed gewoon wat ik deed: ballen tegenhouden. PSV haalde me uit mijn veilige wereldje en dwong me mijn grenzen te verleggen. Ik wilde leren en stelde me kwetsbaar op, en dan kun je op je bek gaan. Dat is gebeurd.”

Jurjus speelde het voorbije seizoen zeventien duels voor Jong PSV in de Jupiler League, maar wist niet echt te overtuigen. “Ik ben wel iemand die adrenaline nodig heeft. Die probeerde ik bij mezelf ook wel op te roepen, maar dat lukte niet altijd. Ik miste de zekerheid die ik gewend was. Elke week met andere jongens spelen vond ik lastig. Het probleem lag bij mezelf. Ik was gewoon niet scherp genoeg. Liet te veel ballen los.”

Jurjus heeft desondanks geen spijt van zijn transfer. “Het was op dat moment mijn enige concrete optie, maar los daarvan: wie zegt nee tegen een vijfjarig contract bij PSV? Stel dat je het daar niet redt, dan kun je altijd nog doorstromen naar een andere goede club. Maar mijn ambitie blijft om eerste keeper te worden bij PSV.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here