Home Nieuws Hevig verstoorde voorbereiding Galatasaray voor wedstrijd in Eindhoven

Hevig verstoorde voorbereiding Galatasaray voor wedstrijd in Eindhoven

4164
0

Het Turkse Galatasaray heeft dinsdag een verstoorde voorbereiding beleefd in de aanloop naar de dubbele ontmoeting met PSV in de voorrondes van de Champions League.

De Turken bereiden zich voor op het tweeluik tegen PSV maar het zit ze niet mee. Een oefenduel met het Griekse Olympiakos ging niet door vanwege een ruzie over een PCR-test. Bij aankomst in Griekenland werden de PCR-testen van de spelers, onder wie Ryan Babel, niet geaccepteerd en dus ontstond er een probleem. Griekse ambtenaren eisten dat er nieuwe testen werden uitgevoerd, waar Galatasaray niet mee akkoord ging.


Waar PSV een uiterst rustige voorbereiding kent op de dubbele confrontatie met de Turken, is dat in Istanbul wel anders. In een verklaring stelt Galatasaray dat de staf en spelers “op een uiterst ongepaste en zelfs arrogante manier zijn behandeld”. Bovendien eist de club excuses van de Griekse autoriteiten wegens een “schending van de mensenrechten”. Politiek gezien kan het incident nog een staartje krijgen want beide regeringen zijn ook op de hoogte gebracht van het incident tussen de twee voetbalclubs. Het incident deed zich voor op een moment dat beide regeringen in Ankara en Athene bezig zijn de banden te herstellen na een aantal moeizame jaren.

De wedstrijd tegen Olympiacos zou voor Galatasaray de laatste test zijn voor het tweeluik met PSV in de tweede voorronde van de Champions League. De eerste ontmoeting is volgende week woensdag om 21.00 uur in Eindhoven. Een week later volgt de return in Istanboel.


Facebook Comments Box