Home Nieuws Het zit wel goed tussen Roger Schmidt en zijn spelers, bejubelde Schmidt...

Het zit wel goed tussen Roger Schmidt en zijn spelers, bejubelde Schmidt viert landstitel in Lissabon

539
0

Wie als PSV fan aan Roger Schmidt denkt, denkt aan het PSV onder de Duitse trainer. Het betreft een periode die bij de meeste PSV fans niet blijft hangen in de positieve zin.

Roger Schmidt bleek een wisselvallige trainer te zijn in de zin dat hij PSV wilde laten voetballen op een manier die achteraf bezien niet zo spectaculair was als vooraf verwacht en gehoopt. Het PSV onder Schmidt won nauwelijks nationale topwedstrijden, speelde vaak rommelig voetbal, kende vele blessures en het PSV van Roger Schmidt bleek simpelweg ook niet fit genoeg te zijn.

Het type voetbal wat Schmidt voorstond met PSV bleek vaak maximaal één helft uitvoerbaar, om vervolgens in de tweede helft compleet door de ondergrens te zakken. Slechts de gewonnen bekerfinale blijft hangen. In Lissabon is alles anders en zit de Duitse trainer inmiddels hoog op de troon na het behalen van eerste landstitel sinds 2019.

Benfica won op de laatste speeldag met 3-0 van Santa Clara. Benfica blijft FC Porto, dat Vitória Guimarães met dezelfde cijfers versloeg, 2 punten voor. Er brak een groot feest los in het Stadion van de thuisploeg. Schmidt werd alom bejubeld en al snel bleek dat de band tussen Schmidt en zijn spelers meer dan prima te noemen was. Na alle gebeurtenissen van de afgelopen week, is dat toch een gegeven dat dan even duidelijk naar voren komt. Het is Roger Schmidt van harte gegund.

Het is de 38e titel voor Benfica, dat de laatste drie jaar de eerste plaats twee keer aan FC Porto moest laten en één keer aan Sporting Portugal. Na afloop trakteerden de spelers van Benfica hun geliefde coach op een champagne-douche. Onderstaande video brengt de veroverde landstitel in beeld voor Roger Schmidt en Benfica.


Vorig artikelUitspraken Stan Valckx alleszeggend: ‘Van Nistelrooij kreeg van de directie te horen: het is code rood’
Volgend artikelGrote verontwaardiging in de staf na besluit Van Nistelrooij Veerman te passeren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in